bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 26 de juliol de 2017

Lloret de Mar manté viva la tradició de la processó de Santa Cristina

Lloret de Mar manté viva la tradició de la processó de Santa Cristina
Lloret de Mar manté viva la tradició de la processó de Santa Cristina
Lloret de Mar va celebrar el passat dilluns la processó marítima de Santa Cristina, l’acte principal de la festa major petita d’aquesta ciutat. La processó presidida per la imatge de la santa, va sortir a les 8 del matí des de l’església parroquial fins a la platja. Diferents embarcacions van acollir els pelegrins en barques fins a la platja de santa Cristina a on hi ha una ermita dedicada a la santa.
En el decurs del trajecte es va celebrar la regata de llaguts coneguda com “S’amorra, amorra”.
La missa va ser presidida pel bisbe de Girona, Francesc Pardo, que ressaltà la importància de seguir mantenint aquestes tradicions populars, "una expressió viva del sentiment de la nostra fe". Després, els pelegrins participaren en un esmorzar popular que va consistir en un estofat. Cap al migdia, la processó tornà a Lloret de Mar.
L’ermita de Santa Cristina, situada a 3,5 KM de Lloret de Mar, està datada del 1354. Sembla que tot primer la processó es feia a peu i que es va demanar poder-la portar a terme segles després en barca per la dificultat que suposava en aquella època travessar tres rieres que els pelegrins trobaven en el trajecte.
A Lloret de Mar, la santa és venerada com a patrona de la gent del mar.
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA