bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 16 d'octubre de 2017

Mn Miquel Calsina i Buscà és ordenat prevere pel bisbe Francesc

Mn Miquel Calsina i Buscà és ordenat prevere pel bisbe Francesc
Mn Miquel Calsina i Buscà és ordenat prevere pel bisbe Francesc
La catedral de Girona es va omplir ahir diumenge a la tarda de gom a gom per acollir l'ordenació presbiteral de Mn. Miquel Calsina i Buscà (Torroella de Montgrí, 1970), fins ara diaca al servei de l'agrupació de parròquies de la Bisbal d'Empordà. Calsina és actualment també delegat de Mitjans de Comunicació del Bisbat, professor de la Universitat Ramon Llull i membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa. La celebració va ser presidida pel bisbe de Girona, Francesc Pardo, i concelebrada per una setantena de preveres de diverses diòcesis catalanes, assistits per una desena de diaques. En la seva homilia, el bisbe va assenyalar al nou sacerdot que Déu s'havia manifestat de moltes maneres en la seva vida i que ell havia “respost generosament”.

"Per mitjà de la imposició de les meves mans i de la pregària –li va indicar el bisbe Francesc- l'Esperit Sant et configura a Crist perquè el facis present per la Predicació de l'Evangeli, per la celebració dels sagraments de la fe, especialment l'Eucaristia, el perdó dels pecats, el Baptisme, la unció dels malalts; per l'orientació i servei al poble de Déu i als qui Déu posi en el camí de la teva vida”. “Fes-ho sempre en comunió d'afecte amb tota l'Església", va demanar el prelat al nou prevere, subratllant que la força i l'eficàcia del seu ministeri “naixerà de la gràcia de Déu i de la força de l'Esperit", però que es manifestarà especialment i es farà creïble pel testimoni, la coherència de vida, la caritat pastoral i les decisions que haurà de prendre.

Finalment, el bisbe va recordar al recent ordenat capellà que "la caritat pastoral ha de ser l'eix de la teva espiritualitat”, així com que "la caritat o amor del pastor t'ha de portar a fer-te proper a tots, no només als més dòcils i convençuts, sinó als més rebels, crítics, o poc pietosos, als allunyats". "Escolta a tothom, prega per tothom, estima a tothom. I quan no els puguis parlar de Déu, sempre podràs parlar a Déu d'ells", va recomanar-li el bisbe per cloure l’homilia.


Podeu veure un recull d'imatges a la galeria fotogràfica.
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA