bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Delegació de Mitjans de Comunicació Social

Dijous 15 de febrer de 2018

Una setantena de participants al recés de Quaresma per a preveres i diaques

Una setantena de participants al recés de Quaresma per a preveres i diaques
Una setantena de participants al recés de Quaresma per a preveres i diaques
Una setantena de preveres i diaques del Bisbat de Girona van participar, el passat dimarts, al recés de Quaresma d'enguany, que va tenir lloc a la casa d’espiritualitat de Santa Elena de Solius. L’encarregat de dirigir-lo va ser Mn. Josep M. Romaguera i Bach, capellà de l’Arquebisbat de Barcelona i president del Centre de Pastoral Litúrgica (CPL) des del passat mes de juny. Sota el títol "Redescobrir Jesucrist, el qui ens ha posat en marxa i ens acompanya en el compromís", i després d’una pregària incial, Mn. Romaguera va anar desgranant un seguit de reflexions a l’entorn de l’Evangeli, que van ajudar als assistents a meditar sobre el seu ministeri a les portes de la Quaresma.

"La fidelitat al testimoniatge -el compromís fidel- fa present ‪Jesucrist als altres i porta a un mateix a l'encontre amb Ell", va assenyalar el conferenciant, alhora que va subratllar que “una dimensió important del nostre ministeri és l'acompanyament”, tot interpel·lant als preveres i diaques presents al recés: “a vegades semblem més gerents d'una empresa que pastors”. El president del CPL va insistir també en la necessitat de contemplar ‪Jesús com a model d'acompanyant: “segueix discretament la vida del qui fa camí, deixant-li el protagonisme i fent-se el trobadís quan cal”. El recés va cloure amb la Celebració de la Paraula, unes paraules del bisbe de Girona, Francesc Pardo -en les quals va tenir un especial record pels preveres malalts i difunts-, i un dinar de germanor.
Cerca
Historial
imatge fons bottom
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR