bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 24 de gener de 2019

Festivitat de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes i escriptors

Festivitat de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes i escriptors
Festivitat de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes i escriptors

La capella conventual de la Catedral de Girona ha acollit, avui dijous, 24 de gener, una missa amb motiu de la festivitat de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes i escriptors. La cerimònia, concelebrada per diversos capellans, ha estat presidida pel bisbe Francesc, i ha comptat amb l'assistència d'una bona representació de comunicadors gironins.

Durant la seva homilia, el bisbe ha reivindicat la comunicació com a “servei als germans” i ha volgut remarcar la necessitat que els periodistes “respectin la privacitat i la intimitat de les persones així com els seus drets”. Després d’assenyalar que els mitjans de comunicació són “un do de Déu”, Francesc ha indicat que són del tot necessaris “per organitzar la vida en les nostres societats modernes” i que “han de servir per a l’intercanvi d’opinió, la convivència, l’entesa mútua, l’organització de la vida social i la responsabilització de tothom en la recerca del bé comú”.

El bisbe ha afirmat també que cal “vetllar i treballar perquè la informació sigui honesta, coherent, completa i exacta” i, en aquest sentit, ha convidat als professionals de la comunicació a “ser curosos” per tal que les informacions “s’ajustin a la veritat i al respecte a les persones i institucions”. Finalment, ha agraït la tasca dels comunicadors per la responsabilitat que exerceixen en la societat.

Acabada la missa, i per cloure la celebració, els periodistes assistents han compartit plegats un esmorzar amb l'equip de la Delegació episcopal de Mitjans de Comunicació i el bisbe Francesc.

Fotografies a la Galeria Fotogràfica.

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA