bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 11 de juny de 2019

Prop de 250 gironins acompanyen Mn. Joan Planellas en l'entrada a Tarragona

Més de 2.000 persones –entre les quals prop de 250 provinents de la Diòcesi de Girona- van omplir la Catedral de Tarragona aquest passat dissabte 8 de juny, vigília de la solemnitat de Pentecosta, per participar en la celebració d'ordenació episcopal i la presa de possessió canònica del prevere gironí Joan Planellas i Barnosell com a nou arquebisbe metropolità de Tarragona. 

La cerimònia va ser presidida pel cardenal-arquebisbe metropolità de Barcelona, Mons. Joan Josep Omella i concelebrada pel nunci apostòlic, Mons. Renzo Fratini; l'arquebisbe emèrit de Tarragona, Mons. Jaume Pujol; el bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo; el cardenal Ricardo Blázquez, president de la Conferència Episcopal Espanyola, juntament amb la resta de bisbes i preveres assistents. 

El lema escollit pel nou arquebisbe és «Spiritus iuvenem facit Ecclesiam» (‘L'Esperit fa jove l'Església'), inspirat en una frase de la Constitució dogmàtica Lumen gentium 4, del Concili Vaticà II. «Volem ser una Església dedicada i preocupada per a fer néixer i créixer en el cor dels altres l'eterna joventut de l'Evangeli de Jesús», va expressar Planellas durant la seva al·locució, en la que va ser la seva primera intervenció com a nou prelat tarragoní. 

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA