bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 27 de setembre de 2019

Inaugurat el nou curs de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona (ISCRG)

L’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona (ISCRG) va inaugurar, ahir dijous, 26 de setembre, el nou curs 2019-2020. El programa va començar a les 6 de la tarda amb una missa a l’església de Sant Martí del Seminari diocesà, que va ser presidida pel bisbe Francesc. A continuació, va tenir lloc la lliçó inaugural a l'aula Dr. Estela, que enguany va pronunciar el professor Mn. Jaume Julià, sobre el tema «Què és l’humà? Breu cop d’ull a tres respostes des de l’antropologia filosòfica?». La lliçó ha estat publicada al número 30 dels Quaderns de l’Institut Superior de Ciències Religioses, juntament amb la memòria del curs 2018-2019. Els actes van acabar amb un petit piscolabis per als assistents.

Mn. Jaume Julià ensenya a l’ISCRG Història de la Filosofia antiga i medieval, Sociologia de la Religió i Antropologia filosòfica. És en l’àmbit d’aquesta darrera assignatura on se situa la temàtica que va tractar ahir. Explica, al començament de la seva lliçó, que entre «els antropòlegs més profunds i més prolífics de casa nostra» hi ha Xabier Zubiri i Lluís Duch. Però, davant la dificultat de resumir en poc temps la seva obra tan vasta, va decidir optar per presentar breument el pensament de tres autors que han publicat menys llibres. Són Pedro Laín Entralgo (1908-2001), Jesús Mosterín de las Heras (1941-2017) i José Ramón Ayllón Vega (nascut el 1955). Tots tres tracten temes com el llenguatge, la llibertat, l’ànima o la transcendència.

Cerca
Historial
imatge fons bottom
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR