bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 30 de setembre de 2019

Ordenació diaconal de Mn. Antoni Coll i Mn. Andreu Soler

La Catedral de Girona va acollir, ahir diumenge a la tarda, l’ordenació diaconal de Mn. Antoni Coll (Girona, 1967) i Mn. Andreu Soler (Arenys de Munt, 1947). La cerimònia va ser presidida pel bisbe Francesc i concelebrada per preveres d’arreu de la diòcesi, amb l’assistència de diversos diaques. Així mateix, nombrosos familiars i amics dels dos nous diaques van voler acompanyar-los en un dia tan especial. Coll va ser ordenat diaca com a pas previ al presbiterat i Soler com a diaca permanent.

En la seva homilia, el bisbe va explicar que el diaca “és un escollit i ordenat per a ser servidor de la Paraula de Déu i sembrador de l’Evangeli”, i va concretar, a continuació, la seva missió: “servir en la celebració de l’Eucaristia, presidir la celebració d’alguns sagraments i atendre d’una manera especial als més necessitats, als pobres de béns materials, però també de béns espirituals”.

“Procureu sempre revifar la flama del do de Déu que portareu per la imposició de les meves mans”, va dir-los, tot recordant les paraules de Pau al seu deixeble Timoteu. El bisbe va finalitzar la seva homilia donant-los les gràcies pel seu compromís: “Gràcies en nom de l’Església que fem camí a Girona i gràcies en nom de moltes persones que coneixeu i no coneixeu, però que servireu amb amor i dedicació”.

Pel que fa a les seves tasques i responsabilitats, Mn. Antoni Coll seguirà col·laborant amb la parròquia de Sant Esteve de Caldes de Malavella i amb l’arxiprestat de la Selva, així com també amb la notaria del bisbat. Mn. Andreu Soler seguirà col·laborant amb les parròquies d’Olot i de l’arxiprestat de l’Alt Fluvià.

A continuació podeu veure un vídeo resum de l'ordenació (inclòs al programa Temps d'Església del 5 d'octubre):

 

Cerca
Historial
imatge fons bottom