bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 29 d'octubre de 2019

El bisbe Francesc reivindica la misericòrdia durant l'homilia amb motiu de Sant Narcís

Avui dimarts al matí la Basílica de Sant Feliu de Girona ha acollit la Solemne Missa Major de Sant Narcís, patró de la diòcesi i de la ciutat de Girona. La cerimònia ha estat presidida pel bisbe Francesc i concelebrada pel bisbe emèrit Carles Soler així com per nombrosos preveres i diaques. El bisbe Francesc ha iniciat la seva homilia afirmant que "ser alliberat és l'experiència fonamental de l'amor de Déu" i recordant que "sense l’experiència de la trobada personal amb Jesucrist, la fe i la vida cristiana no es poden sostenir". "Cal creure i viure amb convicció que Déu ens estima d’una manera única, fidel i respectuosa amb la nostra llibertat", ha expressat, alhora que ha manifestat que "estimar també ens fa responsables o corresponsables del bé comú dels ciutadans". "Tenim la temptació de l’individualisme, de reclamar els propis drets, però una ciutat no s’edifica, ni es manté, sense que els qui governen i els ciutadans compleixin amb els seus deures", ha dit també.

"L’experiència de ser alliberat ha de ser viscuda pel cristià, pel deixeble de Jesús", ha remarcat a cotninuació, i s'ha preguntat "Qui no desitja ser lliure?". "Volem ser lliures, però ens adonem que la nostra llibertat està molt condicionada", ha afirmat, alhora que ho ha relacionat amb el patró de la ciutat i la diòcesi: "Sant Narcís, en el pensament popular, està unit a l’alliberament amb el fet, llegendari o no, de les mosques alliberadores". Així mateix, el bisbe s'ha preguntat també: "De quins mals avui ens cal ser alliberats?". "De tot allò que ens deshumanitza, ens esclavitza i posa en perill la nostra dignitat i la de tota persona", ha respost.

En aquest sentit, i en relació a la situació que viu actualment el país, ha afirmat que "com a cristians també podem demanar que l’alliberament s’ofereixi als dirigents polítics i líders socials condemnats amb penes de presó i d’inhabilitació", alhora que ha assenyalat que "la misericòrdia no va contra la justícia, sinó que la perfecciona, la humanitza, i és la màxima expressió de la saviesa. I ara la misericòrdia té noms: mesures de llibertat, capacitat de perdó, necessitat de diàleg, afermar la convivència". Finalment, el bisbe Francesc ha reivindicat la defensa de la llibertat d'expressió, tot i que recordant que "aquesta llibertat té un límit, que és el respecte a la dignitat de la condició personal i a les creences".

Acabada la Solemne Missa Major ha tingut lloc la veneració de la tomba i la relíquia de Sant Narcís, així com la recollida del tradicional cotó beneït.

Fotografies a la Galeria Fotogràfica.

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA