bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 11 de novembre de 2019

Les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes es troben a Mallorca

Una delegació de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de la Diòcesi de Girona (a la fotografia), encapçalada pel bisbe Francesc, pel consiliari de l’entitat, Mn. Joan Baburés, i per la seva presidenta, Anna Coll, va participar, del 7 al 10 de novembre, a Mallorca, en el XLVIII Congrés Nacional d'Hospitalitats i en la XXXVIII Trobada Nacional de Joves Hospitalaris. La presidenta de l’Hospitalitat gironina n’ha fet una valoració molt positiva i n’ha subratllat la gran “cordialitat” entre tots els assistents: “A tots ens uneix una sola cosa, que és la fe en Jesús a través de Maria”.

Durant el congrés es van poder escoltar diverses ponències, com La mort càtedra, de la vida; acompanyar el darrer moment de la vida”, a càrrec de Mons. D. José Luís Redrado OH, Secretari emèrit del Pontifici Consell per a la Pastoral de la Salut; Horitzó de l’acompanyament: la resiliència, a càrrec de Don José Carlos Bermejo Higuera, Director del Centre d’Humanització de la Salut, Doctor en Teologia Pastoral Sanitària, Màster en Counselling i expert en dol; iEn el cor del missatge de Lourdes, La Immaculada Concepció, a càrrec del pare Horacio Brito, Capellà General de l’Hospitalitat de Lourdes i rector emèrit del Santuari. Per la seva banda, el bisbe Francesc va intervenir durant la presentació del congrés com a prelat responsable d'aquest departament en l'àmbit de la Conferència Episcopal Espanyola.

“Van ser unes conferències que ens van fer reflexionar”, ha assenyalat Anna Coll, alhora que ha explicat que durant aquests dies es va aprofitar per parlar de fer plans conjunts amb la resta d’Hospitalitats, com és el cas de la tornada de les relíquies de santa Bernadeta cap a Lourdes, que precisament durant el congrés van ser presents a Mallorca, en el marc del pelegrinatge que està tenint lloc per les diòcesis de l’estat. “Aquesta serà una bona manera de donar gràcies plegats per haver-les pogut gaudir a casa nostra”, ha indicat, i ha destacat que "tots els qui ja les han tingut a la seva diòcesi parlaven de l’emoció viscuda i de tot el bé que ha fet a les seves Hospitalitats; esperem que també sigui així a Girona, on les gaudirem del 12 al 14 de novembre".

El programa va incloure també una taula rodona sobre els joves hospitalaris i grups de treball sobre la importància de la formació espiritual com a valor afegit a la formació humana, així com sobre el do de donar-se als altres. Una missa i una posterior visita a la Catedral de Mallorca van completar els dos esdeveniments, que l’any vinent tindran lloc a Castelló de la Plana.

Cerca
Historial
imatge fons bottom