bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 15 de novembre de 2019

La Diòcesi de Girona rep les relíquies de santa Bernadeta

Amb gran devoció, la Diòcesi de Girona ha acollit aquests darrers dies les relíquies de santa Bernadeta -la noia que amb 14 anys va ser testimoni i protagonista de les aparicions de la Mare de Déu a Lourdes- en el marc de la visita per diferents diòcesis que s'està duent a terme amb motiu del 175è aniversari del seu naixement. El relicari va arribar a la ciutat de Girona el dimarts dia 12 de novembre al matí a l’església de la residència de les Germanetes dels Pobres i va ser rebut pel consiliari de l’Hospitalitat diocesana de Lourdes, Mn. Joan Baburés; membres de la Junta, encapçalats per la presidenta, Anna Coll; la comunitat de religioses i un nombrós públic. Al llarg del dia, tothom qui ho va voler va poder apropar-se a la residència per venerar les relíquies de la santa i participar a la missa, el res de rosari i les vespres. Cap al tard es va fer el trasllat fins a la capella de Sant Narcís de la basílica de Sant Feliu.

L’endemà dimecres, 13 de novembre, les relíquies es van poder visitar durant tot el dia a la basílica, i a les 18 h va tenir lloc la celebració d'una missa presidida pel bisbe Francesc. La litúrgia es va iniciar amb una breu processó encapçalada pel Sant Crist, una imatge de la Mare de Déu de Lourdes i el relicari, el bisbe i els concelebrants assistits per dos diaques fins a l’altar major. L’àmplia nau estava totalment ocupada pels fidels, molts dels quals membres de l’Hospitalitat de Lourdes vinguts d’arreu del bisbat. “Lourdes es fa present, Lourdes ens ha vingut a visitar”, va assenyalar el bisbe en la seva homilia, qui es va referir també al simbolisme de venerar les relíquies com a símbol intercessor “d’un dels nostres que ha esdevingut sant”. En aquest sentit es va referir a l’evangeli proclamat, les Benaurances, per assenyalar que Déu escull als més senzills, als que no són ningú per tal que li donin testimoni. I va insistir que els preferits són els pobres i els malalts. "Precisament la malaltia és la gran pobresa", va dir, tot recordant que santa Bernadeta va patir malaltia en el decurs de la seva vida, sense oblidar els seus patiments d’incomprensió per part de l’autoritat de l’Església del seu temps. Finalment va agrair la tasca i serveis de l’Hospitalitat: “Us esperono doncs a que seguiu amb la vostra feina al servei dels més febles”. En acabar la missa, es va resar el rosari, amb la llum de les torxes i una nova processó, aquesta amb l’acompanyament de tots els fidels.

Les relíquies de santa Bernadeta van seguir el seu pelegrinatge l'endemà dijous al matí, després d'una pregària, en direcció a Vic.

Galeria d'imatges

Cerca
Historial
imatge fons bottom