bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 15 de novembre de 2019

Aquest diumenge, 17 de novembre, Jornada Mundial dels Pobres

Amb motiu de la 3a Jornada Mundial dels Pobres, que se celebra aquest proper diumenge 17 de novembre, us oferim uns fragments seleccionats del missatge del papa Francesc, que podeu llegir íntegrament al següent enllaç.

"La crisi econòmica no ha impedit a molts grups de persones un enriquiment que sovint sembla encara més anòmal si veiem als carrers de les nostres ciutats l’ingent nombre de pobres mancats del necessari i que en ocasions són a més maltractats i explotats."

"Com podem oblidar els milions d’immigrants víctimes de molts interessos ocults, sovint instrumentalitzats amb finalitats polítiques, als quals es nega la solidaritat i la igualtat? I què podem dir de les nombroses persones marginades i sense llar que deambulen pels carrers de les nostres ciutats?"

"És la confiança en el Senyor, aquesta certesa de no ser abandonat, allò que convida a l’esperança. El pobre sap que Déu no pot abandonar-lo; per això viu sempre en la presència d’aquest Déu que el recorda. La seva ajuda va més enllà de la condició actual de sofriment per a traçar un camí d’alliberament que transforma el cor, perquè el sosté en el més profund."

"La descripció de l’acció de Déu en favor dels pobres és una tornada permanent en la Sagrada Escriptura. Ell és aquell que «escolta», «intervé», «protegeix», «defensa», «redimeix», «salva»… En definitiva, el pobre mai no trobarà Déu indiferent o silenciós davant la pregària. Déu és aquell que fa justícia i no oblida; de fet, és per a ell un refugi i no deixa d’acudir en el seu ajut."

"Cal destacar que les benaurances amb què Jesús va inaugurar la predicació del regne de Déu, s’obren amb aquesta expressió: «Feliços els pobres». El sentit d’aquest anunci paradoxal és que el regne de Déu pertany precisament als pobres, perquè estan en condicions de rebre’l."

"El Senyor no abandona aquell qui el cerca i els qui l’invoquen; «no oblida mai el clam de l’indefens», perquè les seves oïdes estan atentes a la seva veu. L’esperança del pobre desafia les diferents situacions de mort, perquè ell se sap estimat particularment per Déu, i així aconsegueix vèncer el sofriment i l’exclusió. La seva condició de pobresa no li treu la dignitat que ha rebut del Creador."

Cerca
Historial
imatge fons bottom