bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 26 de novembre de 2019

Dedicació de l'altar major de l'església de Sant Josep de Girona

Aquest passat dissabte, 23 de novembre, el bisbe Francesc va presidir la dedicació de l’altar major de l'església de Sant Josep de Girona, on des del mes de juliol s’han realitzat destacats treballs de remodelació del presbiteri i de la capella de Santíssim. La missa va ser concelebrada per Mn. Jordi Reixach, actual rector, i per Mn. Joan Baburés, Delegat episcopal de Litúrgia. Aquest temple parroquial, obra de l’arquitecte Joaquim Maria Masramon, va ser dedicat el 21 de novembre de 1954 pel bisbe Josep Cartañà, i compta amb un conjunt iconogràfic de l’artista Domènec Fita (dues imatges del Sant Crist i les de la Mare de Déu i sant Josep). Arran de les reformes litúrgiques sorgides del Concili Vaticà II havia integrat un presbiteri i altar provisionals i fins ara no s’ha realitzat l’adaptació definitiva.

Les obres de reforma s’han encomanat a l’arquitecte Ramon Ripoll i Masferrer. S’ha mantingut l’altar major original, dissenyat també per l’arquitecte Masramon. És de pedra de Girona, amb un relleu ornamental de Fita. Té forma de sepulcre com a símbol de la resurrecció. La capella del Santíssim s'havia remodelat a principis dels anys 80, segons un projecte de l’arquitecte Josep Duixans. Amb l’actual reforma s’ha afegit una rampa d’accés a aquesta capella i un terra de parquet, com el que conforma el nou presbiteri. El nou altar s’ha abaixat pràcticament al nivell dels fidels i en el lloc que ocupava s'hi ha ubicat la pica baptismal. La creu amb el sant Crist que fins ara presidia el presbiteri ha retornat a la seva capella original, a mà dreta segons s’entra a l’església. En el presbiteri també s’han reformat la seu i l’ambó.

Durant la celebració, el bisbe Francesc va ungir amb l’oli l'altar i també la va encensar, tot seguint la litúrgia pròpia. En la seva homilia, va enllaçar el sentit de la dedicació de l’altar, “taula parada per a tots els seguidors de Jesús”, i la festa de Crist Rei, “un rei diferent que des de la creu ofereix la redempció”. Abans de que el bisbe impartís la seva benedicció, Mn. Jordi Reixach va fer un agraïment a totes les persones que han fet possible aquesta reforma. Després de la celebració es va compartir un piscolabis en el decurs del qual el bisbe va dialogar amb els nombrosos fidels presents.

Fotografies a la galeria d'imatges.

Cerca
Historial
imatge fons bottom