bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 13 de desembre de 2019

Temps de pessebres vivents i Pastorets

Arribats a aquesta època de l’any tornen de nou algunes de les tradicions més populars a casa nostra, com els pessebres vivents i els Pastorets. A la nostra Diòcesi són diverses les poblacions que commemoren el naixement de Jesús amb aquestes representacions, congregant centenars i centenars de visitants –al marge de lesseves creences personals–i mobilitzant, en alguns casos, tot un poble en la logística de la funció.

Pel que fa als pessebres vivents, en trobem, entre d’altres indrets, a Bàscara, Breda Brunyola, Castell d’Aro (a la fotografia), Fontcoberta, Maçanet de la Selva, Navata, Olot, Pals, Peralada o Santa Pau, la major part dels quals en entorns rurals que ens traslladen de forma gairebé fidedigna a la Galilea de fa més de 2.000 anys.

D’altra banda, de Pastorets en trobem a poblacions com Arenys de Munt, Banyoles, Borrassà, Figueres, la Bisbal d’Empordà, Maçanet de la Selva, Pals o Vilobí d’Onyar. N’hi ha de molt variades versions, des de les més clàssiques –inspirades enles obres de Josep M. Folch i Torres i Francesc A. Picas–fins a les adaptacions més contemporànies i lliures.

Més informació:
www.pessebresvivents.cat
www.pastoretsdecatalunya.cat

Cerca
Historial
imatge fons bottom