bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 20 de gener de 2020

Ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals

La Catedral de Girona va acollir, ahir diumenge a la tarda, l’ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals, cerimònia que va ser presidida pel bisbe Francesc i concelebrada per preveres d’arreu de la diòcesi i d'altres indrets, amb l’assistència de diversos diaques. Nombrosos familiars i amics del nou capellà van voler acompanyar-lo en un dia tan especial, entre els quals companys seminaristes i fidels provinents de les parròquies de Santa Maria de Blanes i Santa Maria de Pineda de Mar, on havia prestat els seus serveis durant uns anys, i especialment de la parròquia de Sant Esteve de Caldes de Malavella, on exerceix actualment el seu ministeri. Coll, nascut a Girona l'any 1967, va ser ordenat diaca el passat 29 de setembre, juntament amb Mn. Andreu Soler.

En la seva homilia, el bisbe Francesc va adreçar-se al nou prevere: "Déu s'ha manifestat de moltes maneres en la teva vida i t'ha cridat a identificar-te amb Jesús, humil, servidor, cast i obedient, seguint les seves petjades". "Per mitjà de la imposició de les meves mans i de la pregària -va seguir el bisbe-, l'Esperit Sant et configura a Crist perquè el facis present a través de la predicació de l'Evangeli i la celebració dels sagraments de la fe". "Fes-ho sempre en comunió d'afecte amb tota l'Església, el Papa, amb mi i els meus successors", va assenyalar.

"La força i l'eficàcia del teu ministeri naixerà de la gràcia de Déu i de la força de l'Esperit, però es manifestarà especialment i es farà creïble pel teu testimoni, per la coherència de vida, per la teva caritat pastoral, i les decisions que hauràs d'anar assumint", va remarcar, alhora que va afegir que "la caritat pastoral ha de se l'eiux de la teva espiritualitat sacerdotal". Finalment va donar-li un darrer consell: "Escolta a tothom, prega per tothom, estima a tothom".

En acabar la cerimònia el bisbe va fer públic que Mn. Antoni Coll continuarà al servei de les parròquies de Sant Esteve de Caldes de Malavella i de Sant Andreu Salou com a administrador parroquial.

Cerca
Historial
imatge fons bottom