bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 12 de març de 2020

Comunicat del Bisbat de Girona en relació al coronavirus

Arran de les notícies dels darrers dies en relació amb l’aparició i expansió del coronavirus-Covid19, i en resposta a les consultes que s’estan rebent, el Bisbat de Girona recomana tenir en compte les següents indicacions, en consonància amb les orientacions de la Conferència Episcopal Espanyola i les mesures preses per les autoritats civils i sanitàries, apel·lant sempre a la prudència de tothom per evitar alarmismes innecessaris:

  1. Tenir especial cura de la neteja dels espais i objectes dedicats al culte i a altres activitats de les parròquies.
  2. Conveniència de retirar l’aigua beneïda de les piques que hi ha a l’entrada dels temples i altres llocs de devoció.
  3. Possibilitat d’oferir en la celebració de l’Eucaristia un gest de pau diferent de l’habitual d’abraçar o de donar la mà a les persones més properes.
  4. Que les persones que donen la comunió durant la celebració de l’Eucaristia o en els centres sanitaris o domicilis, es rentin les mans abans i després d’aquest moment.
  5. Que les mostres de devoció i afecte envers les imatges, tan pròpies d’aquest temps de Quaresma i de la Setmana Santa, puguin ser substituïdes per altres, com una inclinació o una reverència, evitant el contacte físic amb les imatges. 

Des del Bisbat de Girona seguirem pendents de les mesures que es vagin indicant des de les autoritats civils i sanitàries en els pròxims dies, per tal d’aplicar-les en l’àmbit de la vida ordinària de l’Església.

Així mateix, oferim la nostra pregària per les víctimes d’aquest contagi i les seves famílies, i pel personal de l’àmbit sanitari i assistencial que està atenent les persones malaltes, amb l’esperança que es pugui trobar una solució a aquesta pandèmia. En aquest sentit, adjuntem una proposta de pregària per incloure a les celebracions litúrgiques, especialment durant les pròximes setmanes:

Per les víctimes i afectats pel coronavirus. Per tot el personal mèdic i d’infermeria. Perquè es trobi ben aviat el remei per combatre aquesta pandèmia. PREGUEM

Cerca
Historial
imatge fons bottom