bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 16 de març de 2020

Missatge del Bisbe de Girona amb motiu del confinament pel coronavirus

El Bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, ha adreçat, aquest matí, un missatge a tota la Diòcesi amb motiu del confinament pel coronavirus. Podeu veure'l en vídeo i a sota hi trobareu el text:

 

Benvolguts i benvolgudes,

Us escric confinat a casa com tots vosaltres, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries i dels qui tenen la responsabilitat de govern a tots els nivells.

Coneixeu les decisions assumides per tots els bisbes de les Diòcesis de Catalunya  per col·laborar en la lluita contra el “coronavirus” i evitar les infeccions.
Per això hem suprimit totes les celebracions amb fidels, dispensant també del precepte dominical. Ha estat una decisió que hem assumit amb dolor, però calia vetlar per la salut de les persones i evitar les concentracions.
Certament que trobem a faltar l’Eucaristia amb la comunió, i les altres celebracions de la fe; tant de bo que aquesta situació ens ajudi a valorar i desitjar molt més les nostres celebracions.
També recordar que quan els mossens celebrem privadament l’Eucaristia ho fem per a tots encara que no hi sigueu presents. Us hi podeu adherir de cor i des de casa  seguint les lectures (per internet cercant “lectures del dia”) i pregant.
Mantenim obertes unes hores algunes esglésies perquè qui ho desitgi anar-hi ho pugui fer.

Estem en temps de Quaresma, camí cap a la Pasqua, i sobretot hem de contemplar aquesta situació tan complexa des de la nostra fe cristiana.
Aquesta pandèmia ens fa ser més humils, més solidaris i potser més humans. Ens pensàvem que érem el senyors, que dominàvem la ciència, l’economia, el present i el futur, i un “virus” ens ha recordat que som limitats, febles i que no som “els amos” de la vida, ni del present ni del futur. Certament vivim una certa cura del nostre possible orgull constatant alhora les nostres fragilitats.

Aquests dies estem confinats a casa i caldria que també fossin dies viscuts amb serenor, pau i profit per la pròpia vida.
Dies difícils pels infants reclosos a casa, potser també per les tensions familiars del dia a dia durant tantes hores junts. També difícils per la solitud dels qui viuen sols, o pels ancians de les residències quasi sense visites. Per això ens hem de proposar ser pacients, pensar amb els altres, estrènyer els lligams d’afecte, procurar servir-nos mútuament i demanar a Déu que enforteixi la convivència o ens conforti en la solitud.

A tots els malalts desitjo la vostra prompte recuperació, estem al vostre costat i al vostre servei, si s’escau.

A tots els professionals sanitaris el meu agraïment pel seu servei generós en bé de tots els malalts i els infectats. Demano a Déu que sigueu alliberats de tot mal i us concedeixi la fortalesa necessària per exercir la guarició i l’alleujament del dolor. Gràcies.

M’adreço a vosaltres preveres i diaques, us demano que vetlleu per la vostra salut  i per poder estar al servei dels altres. És difícil, segur, atendre tots els desitjos dels fidels, però cal complir les indicacions que us hem donat els bisbes d’acord amb les autoritats.
Vivim uns moments per refermar la nostra confiança en Déu i per exercir el nostre ministeri d’una manera diferent: oferint l’Eucaristia celebrada privadament per a tot el poble de Déu, pregant amb tota l’Església, atenent els malalts que ho demanin, pregant pels difunts, oferint per telèfon i internet paraules de consol i d’esperança, donant testimoni amb el nostre capteniment. Coratge i ànims!

Estimats diocesans, m’atreveixo a dir-vos en nom de Jesús: No tingueu por, Ell està al nostre costat. Confiem en Déu i confiem els uns amb els altres per afrontar i vèncer aquesta pandèmia. Amb la meva benedicció i el meu afecte.

Mons. Francesc Pardo i Artigas
Bisbe de Girona

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA