bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 20 de març de 2020

Temps d’Església entrevista el delegat episcopal d'Ensenyament, Pere Micaló

L’espai audiovisual del Bisbat de Girona, Temps d’Església, entrevista aquesta setmana el Delegat episcopal d’Ensenyament i director del Secretariat Interdiocesà de l’Ensenyament de la Religió (SIERC), Pere Micaló, sobre el present i futur d’aquesta assignatura, així com de l’escola concertada. Després de desgranar alguns arguments a favor de cursar la classe de religió, entre els quals, assegura, el fet de poder comprendre el context d’altres matèries com la filosofia, l’art o la història, Micaló fa un aclariment: "La distinció entre la classe religió i la catequesi és en la qüestió de la vivència de la fe”. També fa referència a les dades actuals d'alumnat que fa l'assignatura, recordant que “a la Diòcesi de Girona, 1 de cada 3 alumnes hi està matriculat”.

Pel que fa a les causes de la tendència a la baixa en l’interès cap a aquesta matèria, apunta al desconeixement dels pares i mares sobre el que s’hi fa, a la indiferència religiosa actual, a la secularització i a l’acceleració de la història”. El director del SIERC  demana “una reflexió molt profunda des de l’Església”, ja que considera que “podem contribuir a pal·liar l’analfabetisme religiós”, i proposa dues possibles sortides: “O es canvia la normativa o bé es crea una matèria alternativa”. En aquest sentit, aposta per “un diàleg serè i tranquil entre el Departament d'Educació i les confessions religioses per evitar que els alumnes surtin analfabets, religiosament parlant.”

Durant l’entrevista, Micaló també recalca que “els pares han de poder escollir l’escola que vulguin per als seus fills” i fa una defensa sense fissures de l’escola concertada, de la qual afirma que “és indispensable”: “No entendria el nostre país sense aquest tipus de centres”, remarca. El delegat d’Ensenyament del Bisbat de Girona assenyala que “l’escola pública i concertada són models complementaris; és una riquesa que hi hagi aquests models en el servei d’educació”. En concret, pel que fa a Girona i Salt, assegura que es troben en “un moment dolç”, ja que “hi ha molt bona entesa entre tots els centres”. Actualment, en aquestes dues poblacions hi ha 9.000 famílies entorn de l’escola concertada.

Temps d’Església s’emet per Banyoles Televisió, Canal 10 Empordà, Olot Televisió, Televisió Costa Brava i Televisió de Girona. Podreu veure l’entrevista completa, a partir de dimarts, al canal de YouTube del Bisbat de Girona.

Cerca
Historial
imatge fons bottom