bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 29 de juny de 2020

5 de juliol, Jornada de Responsabilitat en el Trànsit  

Sota el lema «El transport i la mobilitat: creació de treball i contribució al bé comú» (Jesús recorria tots els pobles i vilatges, Mt 9, 35), el Departament de la Pastoral de la Carretera de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) promou, per aquest proper diumenge, 5 de juliol, la Jornada de Responsabilitat en el Trànsit d’enguany, amb motiu del Dia de sant Cristòfol, patró dels conductors. 

Coincidint amb l’inici dels desplaçaments massius, els bisbes d’aquest departament de la CEE envien una cordial salutació a totes les persones que estan relacionades amb la mobilitat humana i la seguretat viària. En el seu missatge, destaquen que el transport i la mobilitat humana generen molts llocs de treball que s’han vist afectats per la crisi del coronavirus: «Han estat mesos en què molts vehicles han hagut d’estar aturats per la COVID-19. En moltes llars no hi ha hagut ingressos, però sí moltes pèrdues econòmiques per a moltes persones. Resem per totes elles», assenyalen. 

«El trànsit és una realitat de la vida de cada dia i els seus efectes sobre la vida de moltes persones poden ser dramàtics, ja que aquests, com ens diuen els experts, es deuen sovint a errors humans: velocitat excessiva, avançaments prohibits, no respectar els senyals de trànsit, excés d’alcohol, etc. Aquests dramàtics fets no poden deixar indiferent ningú». I citen el papa Francesc: «El nostre món veu com es multipliquen els moviments, de manera que una mobilitat eficient i segura s’ha convertit en una exigència primària i imprescindible per a una societat desenvolupada que assegura el benestar dels seus membres». 

Cerca
Historial
imatge fons bottom