bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 15 d'octubre de 2020

Aquest diumenge, 18 d’octubre, jornada del Domund

L’Església celebra, aquest proper diumenge, 18 d’octubre, la jornada del Domund, el dia internacional en el qual es prega especialment per la causa missionera i s'organitza una col·lecta per col·laborar-hi econòmicament. Així mateix, es recorda la implicació de tots els cristians en la missió de l'Església. El lema d'enguany és "Aquí em tens, envia-m’hi". Actualment, el Bisbat de Girona compta amb 35 missioners i missioneres.

Amb el que es recapta aquest dia se sosté la presència de l'Església en els 1.115 territoris de missió. L'ajuda del Domund és el suport anual que permet que l'Església pugui presentar la Bona Notícia a tot el món i estar amb els qui més sofreixen, especialment en aquests temps de pandèmia de la COVID-19. En la darrera col·lecta, a la nostra Diòcesi es van recaptar 129.761,20 euros.

El Domund d'enguany se celebra en un context de crisi sanitària i econòmica mundial. En aquestes circumstàncies s'ha posat de manifest que el paper de l'Església és crucial pels més necessitats en països d'Àfrica, Àsia i Amèrica. Allà l’Església és a primera línia en la lluita contra el virus, la pobresa i la fam. El Domund és una oportunitat per donar suport al seu treball i aconseguir que les diòcesis puguin seguir obertes durant aquesta crisi sanitària.

* Document informatiu del Domund 2020
* Descarregar Pregària del Domund 2020

Més informació: www.domund.es

-------------------------------------------------------------

A continuació, us oferim un article del delegat episcopal de Missions, Mn. Ricard Sarrà, convidant a participar en la jornada.

«Aquí em teniu, envieu-m’hi» 

El lema del DOMUND per a aquest any, que se celebra aquest diumenge 18 d’octubre, és: «Aquí em teniu, envieu-m’hi». És el dia mundial de la propagació de la fe, el dia de les missions, com es coneix popularment. És el dia que l’Església prega perquè el missatge de Jesucrist arribi arreu del món. A la vegada, es demana la col·laboració econòmica per ajudar el treball que els missioners porten a terme en bé dels més necessitats i pobres en els llocs de missió. 

Tots els cristians estem cridats a participar-hi, cadascú des de la seva situació. Els missioners estan al costat de moltes persones que sense mitjans lluiten contra la pandèmia. És per això que l’Església també està al costat d’ells, dels més pobres, donant testimoni de Jesucrist. 

El nostre bisbat compta amb 35 missioners treballant a l’Àfrica, Amèrica i Àsia.  Ells necessiten del nostre suport en tots els aspectes. No oblidem que la fe en Jesucrist que hem rebut gratuïtament la mereixem en la mesura que la compartim, i a la vegada ajudem que els altres participin del goig de ser cristians; de seguir Jesucrist. 

Siguem generosos en la nostra pregària i en la col·laboració econòmica en la col·lecta d’aquest diumenge a les parròquies, que anirà en favor del DOMUND. Si som generosos en el Senyor i en el seu projecte, Ell sabrà recompensar-nos amb escreix i farà créixer el que nosaltres podem donar. Només ho hem de posar en les seves mans i Ell ho farà multiplicar. 

Mn. Ricard Sarrà 
Delegat episcopal de Missions del Bisbat de Girona 

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA