bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 20 d'octubre de 2020

Càritas cerca voluntaris per adaptar-se a les noves mesures

Càritas Diocesana de Girona ha pres un seguit de mesures per evitar posar en risc les persones que realitzen tasques de voluntariat a l’entitat i que formen part dels grups de risc de l’epidèmia provocada per la COVID-19. Aquestes mesures, que segueixen les orientacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, afecten l’organització de tasques de l’entitat, que compta amb un gran nombre de persones grans entre el seu voluntariat. Un 47% de les persones voluntàries té més de 60 anys. Moltes d’aquestes persones han hagut d’adaptar les seves tasques i funcions per poder continuar oferint el seu compromís amb les persones més vulnerables.

Durant el període de confinament, Càritas va mobilitzar 590 persones voluntàries que van fer possible mantenir oberts serveis de primera necessitat com l’entrega d’aliments. Un 52% d’aquestes persones era de nova incorporació, sobretot joves, però també persones que havien perdut la feina o treballadors que disposaven de més temps per dedicar a les accions de l’entitat. Però amb l’inici de curs i la reobertura de molts projectes, Càritas necessita persones compromeses que puguin realitzar tasques de voluntariat per lluitar contra l’exclusió social i que no formin part de grups de risc. Els serveis de suport educatiu, que han arrencat aquest mes d'octubre, i que permeten acompanyar fins a un miler d’infants i joves en risc d’exclusió, els Centres de Distribució d’Aliments o dels Robers són alguns dels projectes que necessiten persones per poder continuar garantint el servei. Però Càritas fa una crida per cobrir també els tallers d'aprenentatge de llengua per a persones nouvingudes, l’acompanyament a la inserció laboral de joves i adults, el suport emocional o tasques de sensibilització, entre d’altres, arreu de tota la diòcesi de Girona.

Les persones que estiguin interessades en realitzar un voluntariat a Càritas poden dirigir-se a la seva Càritas local, o bé trucar el telèfon 972 20 49 80 o omplir el formulari de la web de l’entitat.

Cerca
Historial
imatge fons bottom