bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 09 de novembre de 2020

Sant Daniel comptarà amb una residència per a persones amb discapacitat intel·lectual

La Fundació Ramon Noguera i les religioses benedictines del Monestir de Sant Daniel de Girona han signat un acord per impulsar un projecte d’acolliment residencial que atendrà les necessitats presents i futures de persones amb discapacitat intel·lectual i que s'ubicarà al mateix monestir. Per un costat, aquest conveni representa una iniciativa de present i futur que dona resposta a una necessitat social real d’acolliment residencial, aportant solucions per atendre de manera integral les persones amb discapacitat intel·lectual. Per l’altre, es configura com un projecte patrimonial d’àmbit català, ja que aquest acord és una oportunitat per contribuir a la sostenibilitat de la comunitat religiosa benedictina de Girona i una forma de viabilitat per preservar el patrimoni cultural mil·lenari del propi Monestir de Sant Daniel.

L’acord, signat el passat divendres, preveu que la Fundació Ramon Noguera disposarà d’un espai en una zona annexa al monestir per a materialitzar el projecte i construir-hi una residència de 30 places que anirà destinada a l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual i està valorada amb una previsió d’inversió inicial de 2.750.000 €. La disposició d’aquest espai s’efectuarà a través d’una concessió d’un dret de superfície per als propers 49 anys i pel qual l’entitat social col·laborarà amb la comunitat monàstica de Religioses Benedictines mitjançant una aportació econòmica.

El bisbe Francesc, que va participar en l'acte de signatura com a representant del patronat de la Fundació del Monestir de Sant Daniel, va destacar que "en aquesta cessió s'hi uneixen la caritat, l’hospitalitat i l’amor eclesial del monestir amb l’amor social per les persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació Ramon Noguera”. Així mateix, va afirmar que "valorem les pedres d'aquest monestir, però el projecte farà possible que valorem les pedres més importants, les pedres vives que seran les persones acollides en les noves llars a construir".

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA