bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 04 de febrer de 2021

Celebració de la Jornada Mundial de la Vida Consagrada a Girona

Aquest passat dimarts, 2 de febrer -festa litúrgica de la Presentació del Senyor-, i amb les mesures sanitàries corresponents, religiosos i religioses de la diòcesi de Girona van participar en la celebració de la Jornada Mundial de la Vida Consagrada, enguany sota el lema «La vida consagrada, paràbola de fraternitat en un món ferit». La missa va tenir lloc a l'església del Mercadal de Girona i va ser presidida pel bisbe Francesc. "La finalitat d'aquesta jornada -va explicar el bisbe- és ajudar-nos com Església a valorar cada vegada més el testimoni dels qui han escollit consagrar tota la vida a Jesucrist”.

“Els consagrats i consagrades es fan propers a tots amb la seva pregària, la seva austeritat, la seva vida comunitària, el seu cor misericordiós, les seves accions realitzen fraternitat humana que és alhora divina”, va afirmar el bisbe Francesc en la seva homilia, alhora que els va presentar com a “homes i dones que des del monestir més humil o el més bonic, des de qualsevol barri marginat, des de qualsevol país desenvolupat, des dels costat dels malalts i ancians, acompanyant i educant els infants, es converteixen en guaridors d’aquest món ferit”.

“Avui se’ns convida a valorar-vos, no només pel que feu, sinó pel que sou”, va manifestar també, i va agrair la seva entrega destacant que “amb la vostra consagració feu present el seu amor en la nostra societat”. D’altra banda, i davant els reptes actuals de les congregacions i instituts, el bisbe els va suggerir: “En aquestes situacions ens cal estar atents al que ens suggereix l’Esperit i assumir-les en pau i serenor perquè tenim posada la confiança en el Senyor". “Gràcies i coratge”, va dir-los també, i els va encoratjar a seguir amb el seu compromís: “Jesús us necessita, l’església us necessita, la societat us necessita! Sigueu conscients que sou presència permanent de l’amor de Déu.”

Cerca
Historial
imatge fons bottom