bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 10 de febrer de 2021

La diòcesi de Girona assumeix dos projectes de Mans Unides a Zàmbia i Uganda

Aquest diumenge, 14 de febrer, tindrà lloc la col·lecta amb motiu de la Jornada de Mans Unides, l’ONG de l’Església que treballa per eradicar la fam en el món. Ho fa, com cada any, mitjançant projectes de desenvolupament en països del Tercer Món que permetin superar aquesta fam, no només d’aliment, sinó també d’altres necessitats. El lema d’aquesta edició de la campanya és «Contagia solidaritat per acabar amb la fam». La situació derivada de la pandèmia ha fet que enguany l’assignació dels projectes estigui condicionada, i només s’ha pogut assignar a Girona un projecte de pressupost mitjà i un de més elevat que hauran d’assumir dotze arxiprestats.

Millora de l’educació primària de qualitat a Livingstone (Zàmbia). Les Germanetes de Sant Francesc han presentat aquest projecte per a l’escola que tenen des de fa 11 anys en aquesta ciutat de cent mil ànimes. És un centre de dos nivells: tres aules de primària i dues d’infantil. Els en cal una més d’aquest nivell, una per al grau 7 i una biblioteca. El pressupost de l’obra és de 20.700 euros. El 16 % serà aportat pels beneficiaris i la resta correspondrà a l’arxiprestat del Montgrí - la Bisbal.

Millora de les condicions de vida de 600 famílies a la regió de Mbarara (Uganda). En aquesta zona del sud d’aquell país, Mans Unides ja ha portat a terme diversos projectes que, com aquest, es coordinen amb la Càritas local. El projecte s’anomena «Formació i equipament en seguretat alimentària, tècniques agrícoles, sanitat i higiene i noves activitats laborals». Es portarà a terme en tres anys. Té un pressupost de 95.000 euros, amb un 8 % d’aportació local. La responsable és Catherine Kamuslime, de Càritas Mbarara. Atès l’elevat pressupost, es distribueix entre tots els arxiprestats del Bisbat excepte el del Montgrí - la Bisbal.

Cerca
Historial
imatge fons bottom