bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 25 de març de 2021

Una quarantena d’actes per donar a conèixer el patrimoni cultural de l’Església 

Una quarantena de visites, conferències, tallers... constitueixen l’agenda d’activitats de 2021 de Catalonia Sacra. Entre març i novembre, 19 comarques del Principat i una del País Valencià acullen una nova edició d’aquesta programació d’activitats única que vol donar a conèixer el patrimoni cultural de l’Església i que és fruit del treball en xarxa dels bisbats amb seu a Catalunya. La programació manté, tot i el context de pandèmia, el nombre d’activitats programades en anys anteriors, i recupera algunes de les que es van haver de suspendre l’any passat a causa de la Covid-19. Les activitats proposades es fixen tant en les grans catedrals com en les petites esglésies, en conjunts arquitectònics o en petites obres mestres. 

Un esforç en la conservació, millora i accessibilitat al patrimoni cultural 

Els deu bisbats amb seu a Catalunya estan fent un gran esforç de conservació, millora i accessibilitat del Patrimoni Cultural. Enguany, un seguit de projectes importants d’intervenció en el patrimoni dels bisbats es fa a mb el suport del programa PO FEDER, de la Generalitat de Catalunya. Només amb actuacions dins d’aquest programa, l’Església catalana realitzarà un total de 13 projectes, amb una aportació global de 5,8 milions més IVA. En el programa PO FEDER, l’administració catalana ha aportat la meitat del cost de les actuacions, i els bisbats l’altre 50 % més l’IVA del total dels projectes. 

En l’acte de presentació de l’agenda per a aquest 2021, que va tenir lloc ahir dimecres 24 de març a Vic, el Bisbe de Girona i president de Catalonia Sacra, Mons. Francesc Pardo, va destacar «la confluència de voluntats» de l’administració i l’Església per actuar en favor del patrimoni cultural. D’una banda, l’Església, per «conservar i obrir» aquest patrimoni, i de l’administració «per ajudar també a la seva conservació». Tot i ser un període difícil pel context de pandèmia, la resposta dels bisbats per seguir actuant en el patrimoni, gràcies al programa PO FEDER, «ha estat una vegada més –i ho dic modestament– exemplar». El subdirector general del Patrimoni Arquitectònic, Jordi Domeque, va ressaltar el compromís del Departament de Cultura per actuar en la conservació i restauració del patrimoni però també en «el coneixement i difusió» d’aquest. 

Les activitats previstes per a aquest 2021 a la Diòcesi de Girona són: 


  • 17/4/2021 Els retaules pintats de Navata
  • 19/6/2021 Campanes i campanars de la Garrotxa
  • 31/10/2021 La mesura del temps a la Catedral de Girona 

Trobareu la programació completa de la Diòcesi i d’arreu de Catalunya i podreu fer les inscripcions a www.cataloniasacra.cat/agenda. Totes les activitats es faran seguint el protocol d’higiene i seguretat contra la Covid-19, i tindran aforament reduït. La celebració de les activitats queda supeditada a les restriccions que puguin decretar les autoritats per frenar la pandèmia. 

A continuació podeu veure el vídeo de l'acte de presentació del programa de Catalonia Sacra per al 2021:

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA