bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 08 d'abril de 2021

La Catedral de Girona acull les celebracions centrals de la Setmana Santa a la diòcesi

«Enguany, la festa de la victòria sobre el mal, el pecat i la mort, la festa de la joia, la festa de l’esperança, la vivim portant a les espatlles tot el que ha significat i significa l’experiència de la pandèmia, que ha provocat i provoca tant de sofriment i ha trasbalsat les nostres vides». Amb aquestes paraules, el bisbe Francesc iniciava la seva homilia del Diumenge de Pasqua a la Catedral de Girona, el diumenge 4 d’abril. «Enmig dels fets de sofriment i mort de la humanitat deixem que també reneixi l’esperança, perquè creiem en Jesús ressuscitat», remarcava també. I afegia: «Celebrar la Pasqua, creure en la resurrecció, no significa esperar una revelació especial o grans miracles, sinó llegir els signes de resurrecció que trobem en la nostra vida, en la vida dels altres, de l’Església i del món».

La Setmana Santa a la Catedral es va iniciar el diumenge anterior, amb el dia de Rams, enguany sense la tradicional benedicció a la plaça dels Apòstols a causa de les mesures sanitàries a què obliga la pandèmia. El Dimarts Sant, en el decurs la Missa Crismal, se celebraven els 25 anys de l’ordenació de Mn. Jordi Pascual i de Mn. Miquel Oliveras, i els 50 anys de Mn. Josep Gispert i del Pare Santi Thió. Així mateix, es va aprofitar per recordar els aniversaris de l’any anterior, que a causa de la pandèmia no es van poder celebrar durant la Missa Crismal: els 25 anys de l’ordenació de Mn. Rafel Felipe i Mn. Salvador Gras, i els 50 del Pare Ignasi Anzizu. «Que el record de la vostra ordenació us estimuli a renovar amb acció de gràcies el vostre “soc aquí” d’aquell dia», els va dir. D’altra banda, cal fer esment al Tridu Pasqual i a la Pasqua Jove, que va acollir la parròquia de Sant Jaume de Salt.

Veneració de la Creu a les escales de la Catedral

En un any marcat encara per la pandèmia, la Junta de Confraries de Girona va decidir mantenir, el Divendres Sant, la veneració de la creu, acte que culmina sempre amb la processó del Sant Enterrament, que en aquesta ocasió no es va poder dur a terme. A les 8 del vespre, i sense públic, un escamot de mig centenar de manaies va formar a les escales de la Catedral, seguit per sis confrares de cada una de les dotze que, en ascendir, es col·locaven a les balconades de l’escalinata, on també s’encenien llantions en memòria dels difunts de la pandèmia. El moment culminant va ser quan, il·luminada amb un focus, la creu de l’arxiconfraria de la Passió i Mort ascendia solemnement acompanyada pel redoblar dels tambors de la banda dels manaies, fins arribar a dalt, on va ser rebuda pel bisbe Francesc, acompanyat dels consiliaris de les confraries.

Accediu a les galeries fotogràfiques

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA