bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 03 de juny de 2021

El proper Sínode dels Bisbes arrencarà a les diòcesis

El mes d’octubre proper començarà un camí sinodal de tres anys de durada, articulat en tres fases —la diocesana, la continental i la universal—, que conduirà a la celebració de la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode dels bisbes, l’octubre de 2023, amb el tema «Per a una Església sinodal: comunió, participació i missió». Segons l’Oficina de Premsa de la Santa Seu, «no es tracta només d’un esdeveniment, sinó d’un procés que involucra en sinergia tot el Poble de Déu, el Col·legi episcopal i el bisbe de Roma, cadascú segons la seva pròpia funció». Aquest nou itinerari sinodal, inèdit fins ara, s’inaugurarà al Vaticà els dies 9 i 10 d’octubre, mentre que a les diòcesis, l’obertura del Sínode, presidida pel cada bisbe, tindrà lloc el diumenge 17 d’octubre.

La fase diocesana començarà el mes d’octubre d’aquest any fins a l’abril de 2022. «L’objectiu d’aquesta fase és la consulta del Poble de Déu amb la finalitat que el procés sinodal es realitzi en l’escolta de la totalitat dels batejats», remarquen des del Vaticà, que expliquen que s’enviarà un document preparatori, acompanyat per un qüestionari i un vademecum amb propostes per fer la consulta a cada diòcesi. Un cop es clausuri la fase diocesana, s’enviaran les contribucions a la Conferència Episcopal.

Amb tota la informació que es recopili, la Secretaria General del Sínode redactarà un primer Instrumentum Laboris, que es publicarà abans del mes de setembre de 2022. Serà aleshores quan s’iniciï la fase continental (des del setembre de 2022 fins al març de 2023), «per dialogar a escala continental a la llum de les particularitats culturals específiques de cada continent», segons apunta el comunicat. Les assemblees continentals es clouran amb la redacció d’un document final que haurà de ser enviat el mes de març de 2023 a Roma. Amb tota aquesta informació, la Secretaria General del Sínode redactarà el segon Instrumentum Laboris abans de juny de 2023.

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR