bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 09 de setembre de 2021

El claustre del Catedral acull la festivitat de la Mare de Déu de Gràcia i de Bell-ull

“Alegrem-nos tots en el Senyor en celebrar la festa de Santa Maria Verge. També els Àngels s’alegren en la seva solemnitat i en donen lloança al nostre Déu”. Amb aquest cant va començar, ahir dimecres, 8 de setembre, la celebració de la Mare de Déu de Gràcia i de Bell-ull, en el claustre de la Catedral de Girona. Van oficiar la litúrgia i l’Eucaristia els canonges Mn. Pere Bellvert, Mn. Joan Baburès i Mn. Joan Naspleda. La Capella de la seu va acompanyar en la part musical. Els fidels es van situar a l’entorn de l’altar emplaçat en el centre del jardí claustral.

En la seva homilia, Mn. Pere Bellvert, va evocar la figura del cardenal vietnamita Nguyen Van Thuan, bisbe de Saigon, que després de ser detingut i empresonat per les autoritats del règim comunista del seu país, l’any 1975, en restaria tretze a la presó, nou dels quals en règim d’aïllament. En ser alliberat es va exiliar a Roma el 1991. El Papa li va demanar que dirigís els exercicis espirituals del Vaticà l’any 2000. En una de les seves intervencions, Van Thuan va citar el text evangèlic de le genealogia de Jesús, que s’havia proclamat en la celebració moments abans, per destacar el valor dels avanpassats en les cultures orientals i com en la seva familia es mantenía la memòria de fins a catorze generacions, i com fent-ne el seguiment de les més de quaranta de Jesús es manifesta com Déu es va obrint en la història de la humanitat. En aquest sentit, va assenyalar que aquesta genealogia, que ens pot semblar llarga, culmina en Josep, i que ens assenyala que Jesús és Fill de Déu per naturalesa, així com que la seva Mare és l’exemple total de la disponibilitat a l’acció divina, esdevenint la gran deixeble.

Com és tradició, finalizada la missa, i després d’una breu processó pel claustre, a l’altar de la Mare de Déu de Gràcia i de Bell-ull es va fer la benedicció de les herbes aromàtiques després del cant de la Salve Regina, les quals van ser repartides entre els fidels assistents.

Veure galeria d'imatges

Cerca
Historial
imatge fons bottom