bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 02 de novembre de 2021

El bisbe en l’homilia de Sant Narcís: “La pandèmia ha constatat la necessitat que tenim els uns dels altres”

El bisbe Francesc va presidir el passat divedres 29 d'octubre, a la basílica de Sant Feliu, l’ofici solemne en la festa de sant Narcís, patró de la ciutat i del bisbat de Girona. Amb ell concelebraren un vintena de preveres assistits per quatre diaques. L’àmplia nau basilical estava totalment plena de fidels. L’acompanyament musical, també com és habitual, va anar a càrrec de les diferents corals de la ciutat.

El model de sant Narcís

En la seva homilia el bisbe es preguntà: “Quin model pot ser per a nosaltres cristians i per a la nostra Església del segle XXI la memòria d’un bisbe màrtir?”.  Com a resposta posà l’exemple del Sínode convocat pel papa Francesc i les aportacions que es poden fer des dels treballs que es duran a terme a la nostra diòcesi.

Pandèmia, ecologia, Catalunya

Aquest tres temes també foren presents en l’homilia episcopal. Respecte a la pandèmia recordà que “Hem constatat la necessitat que tenim els uns dels altres". Pel que fa a l’ecologia, el bisbe Francesc assenyalà que “hem de respondre al clam de la terra, al crit dels pobres amb una economia ecològica, amb estil de vida senzill, amb esperit comunitari responsable”.
Pel que fa a Catalunya va reconèixer que en l’actual etapa històrica es “requereix serenor, capacitat de cercar ponts per construir, esforç per no marginar i excloure, arribar a acords pensant en el conjunt ciutadans i no només en la ideologia del propi grup”. Igualment va evocar una pregària que fa des de jove i que es clou amb el vers: “Oh Déu, empara el meu país”.

El relleu a la diòcesi

També es referí breument al fet que, per raons d’edat, hagi posat el seu càrrec a disposició del Papa i que aquesta situació ha facilitat un seguit de reflexions sobre la missió de l’Església en aquesta nostra societat actual, centrades en el què oferim, per què ho fem? I per a qui?
En la cloenda de l’homilia recordà, com ja ho havia fet a l’inici, el pregó de Fires a càrrec del GEiEG en el seu centenari i que va finalitzat amb un: Visca sant Narcís! Que feia seu.

Veneració de les relíquies

També com és tradicional, en finalitzar l’ofici i mentre s’entonaven els goigs del patró, es va anar en processó fins a la capella de Sant Narcís per venerar les seves relíquies i recollir el tradicional cotó i l’estampa d’enguany. Com a novetat es va mostrat l’estola del sant que recentment ja ha estat restaurada.

Cerca
Historial
imatge fons bottom