bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 08 de novembre de 2021

La Fràter de Girona reinicia les seves activitats presencials

Aquest cap de setmana, la Fràter de Girona (l'associació de persones amb discapacitat física més antiga de les comarques gironines) ha reiniciat les seves activitats presencials, després de més d'un any i mig d'inactivitat a conseqüència de la Covid. La primera activitat ha estat una trobada de cap de setmana, a Sant Feliu de Pallerols, coincidint amb la 5a Marxa per la Fràter, una caminada popular solidària i inclusiva que s'organitza anualment en el mateix municipi, en benefici dels projectes de la Fràter de Girona.

La trobada de cap de setmana ha comptat amb la col·laboració de 26 voluntaris (entre els quals hi havia 9 persones amb discapacitat física), mentre que la 5a Marxa per la Fràter ha comptat amb la participació de 202 persones. Els organitzadors han valorat que les dues activitats han estat un èxit en tots els sentits, especialment la Marxa, que ha aconseguit un nivell de participació molt alt, sobretot tenint en compte el recent període d'inactivitat.

Poc després de la declaració de l'estat d'alarma de març de 2020, la Fràter de Girona va deixar de fer activitats amb presència física de persones amb discapacitat. A partir d'aquell moment, es van fer activitats de manera majoritàriament telemàtica. Va destacar la creació d'un grup de visites telemàtiques perquè les persones que es poguessin sentir soles tinguessin algú que preguntés per elles i les acompanyés.

Amb el reinici de l'activitat presencial, es preveu tornar a posar en funcionament el programa d'activitats anual de l'entitat.

La Fraternitat Cristiana de Persones amb Discapacitat de Girona (Fràter de Girona) és una associació sense ànim de lucre, vinculada al Bisbat de Girona, la missió de la qual és potenciar el creixement de la persona amb discapacitat i el seu desenvolupament integral a través d’activitats i vivències compartides, i treballar per una societat més igualitària, on tots els éssers humans, independentment de la seva discapacitat, puguin viure amb plena dignitat. Es dirigeix principalment a persones amb discapacitat física, que són les que organitzen i dirigeixen l’entitat, i forma part d’un moviment internacional fundat l’any 1945. El 1966 es va constituir a Girona, la qual cosa la converteix en l’entitat de persones amb discapacitat física més antiga de les comarques gironines.

Cerca
Historial
imatge fons bottom