bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 05 de gener de 2022

Un Joc de l'Oca sinodal per als infants

El papa Francesc ha posat en marxa un gran procés sinodal dins l’Església. Per què haurien de quedar-ne exclosos els infants? Per què no permetre que també ells comparteixin i s’expressin sobre aquest tema?  

És per aquest motiu que un equip de la Diòcesi de Palència ha elaborat un material inspirat en el conegut Joc de l’Oca com a recurs de treball per facilitar que els infants expressin la seva vivència d'Església. L’objectiu és recollir com ells veuen l’Església i quins aspectes expressen que caldria canviar o millorar.  

Les preguntes són orientatives, i es poden ampliar amb d’altres que poden ajudar al diàleg amb ells. Estan organitzades en cinc blocs (escoltar, celebrar, participar, dialogar, discernir). Tots els infants han de respondre almenys dues preguntes de cada bloc. I quan ho hagin fet se’ls donarà una peça del trencaclosques que hi ha en l’annex en aquest material. Han d’aconseguir cinc peces que corresponen als cinc blocs. El trencaclosques és el logotip del Sínode.  

En acabar el joc, es pot explicar el significat (que apareix a la portada del material) i demanar-los que es dibuixin amb el grup de persones / església, en el lloc que vulguin ocupar. 

Trobareu aquest material i altres recursos a la pàgina web diocesana sobre el Sínode: www.bisbatgirona.cat/sinode 

Cerca
Historial
imatge fons bottom
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR