bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 25 de gener de 2022

Aclariment davant de la publicació del llistat d’immatriculacions per part de la Conferència Episcopal Espanyola

COMUNICAT DE PREMSA

El Bisbat de Girona aclareix la confusió davant de la publicació del llistat d’immatriculacions per part de la Conferència Episcopal Espanyola

Davant de la confusió que ha causat la publicació, ahir dilluns, 24 de gener, de l’”Informe sobre béns immatriculats per l’article 206 de la Llei Hipotecària de 1998 a 2015” per part de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), des del Bisbat de Girona volem fer els següents aclariments:

  1. El febrer de 2021, el govern espanyol va fer arribar un llistat de béns immatriculats per l’Església a la Conferència Episcopal Espanyola en el marc de la Llei Hipotecària de 1998 a 2015, i en el context dels treballs de la comissió creada entre el govern i l’Església catòlica per a l’estudi d’aquest assumpte.
  2.  Un cop verificada la relació de béns, la Conferència Episcopal Espanyola va fer públic, ahir dilluns, 24 de gener, un llistat amb les incidències que s’han detectat arreu de l’Estat, i que, per tant, no haurien de formar part d’aquest llistat.’
  3. És per això que volem remarcar que no es tracta, doncs, d’un llistat de béns a retornar per part de l’Església, tal com ha aparegut en diversos mitjans de comunicació, sinó d’un llistat amb les incidències i errors en la relació original del govern espanyol.
  4. En el cas concret de la diòcesi de Girona, hi figuren un total d’11 béns, que es troben classificats dins de tres categories diferents: comunitats religioses, immatriculacions prèvies a la llei Hipotecària i altres titularitats. Volem deixar clar, doncs, que es tracta, tal i com ja s’ha assenyalat en el punt 3, no de béns que s’hagin de retornar a un altre propietari, sinó concretament de béns que no han estat immatriculats en el marc de la Llei citada, o bé que no han estat mai de titularitat del bisbat, o bé que ja s’han venut o donat. Cal afegir, també, que s’hi inclou un bé que mai ha existit. Tot això s’especifica en l’Informe de la CEE.
  5. A continuació adjuntem el llistat d’errors que s’esmenten en l’Informe i que pertanyen a l’àmbit territorial de la diòcesi de Girona:

Corresponents a Ordes religioses (2 finques)

  • Col·legi de les Germanes Dominiques de l’Anunciata d’Arenys de Mar – 2 finques

Immatriculacions d’abans del 1998 (3 finques)

  • Rectoria de Sant Medir. Sant Gregori (1967)
  • Rectoria de Vilavenut. Fontcoberta (1972. Venuda el 2017)
  • Rectoria de Palol de Revardit (1966)

No són propietat del Bisbat de Girona (6 finques)

  • Sant Joan de Mollet. Església parroquial de Sant Martí – És un error de la llista original. No existeix.
  • Llorà. 2 finques (1 parcel·la i 1 terreny). Cessió de la propietat a l’Ajuntament de Sant Martí de Llémena per un Pla d’Urbanització (2018)
  • Madremanya. Casa del Campaner. Cessió de la propietat a l’Ajuntament (2021)
  • Begudà. Santuari de la Mare de Déu de Mont-rós. Cessió de la propietat a l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts (2015)
  • Cervià de Ter. Capella de Sant Roc. Esmena de la doble immatriculació amb un particular (2018)
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA