bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 03 de març de 2022

Càritas amb Ucraïna: campanya a favor de les víctimes del conflicte

El conflicte contra Ucraïna està creant una crisi que ja ha obligat a desplaçar-se a milers de persones per fugir de la violència. Es tracta sobretot d’infants, dones i persones vulnerables, que es troben en una situació molt precària i que pateixen per la seva seguretat, salut i benestar. L'Organització Mundial de la Salut preveu una catàstrofe humanitària de gran abast si l'escalada bèl·lica no s’atura. 

Resposta de Càritas a Ucraïna

Les oficines de Càritas continuen atenent la població més vulnerable, tenint en compte els riscos actuals. Les 36 oficines arreu del país i les seus de Càritas a Kíev i Lviv treballen reformulant tots els seus programes per adaptar-se a l’emergència actual. El personal d’alguna oficina ha estat evacuat per seguretat, però la resta està organitzant-se per atendre les persones més vulnerables, especialment les que s’han vist obligades a desplaçar-se, tant a dins del país, com a les fronteres amb Polònia, Romania, Moldàvia o Bulgària, on s’estan concentran en condicions molt precàries.  

Sobretot, es necessiten equipar 11 centres d’atenció directa, que ja estan formats i tenen experiència en emergència humanitària: Kramatorsk, Rubizhne, Zaporizhya, Volnovakha, Mariupol, Kharkiv, Dnipro, Kyiv, Zhytomyr, Odessa i Ivano-Frankivk.  

Als centres d'atenció s'ofereix:

  • Punt d'informació actualitzada.
  • Repartiment de menjar calent, aigua, kits d'higiene bàsica.
  • Transport segur. Refugi per a persones que no tinguin cap altra opció.
  • Bugaderia comunitària.
  • Atenció a persones especialment vulnerables (persones grans, persones amb discapacitat, menors).
  • Suport emocional bàsic i zona de lleure per a nens (esports i treballs manuals).

Com col·laborar-hi?

Des de Càritas Diocesana de Girona s'estan recollint donatius a través de la campanya #CàritasAmbUcraïna i d’un número del compte habilitat especialment per a l'emergència ES29 2100 0002 5702 0144 5404Bizum 01580 i a www.caritasgirona.cat. En dos dies, s'han recollit més de 24.000 euros, gràcies al compromís de les persones sòcies i donants i empreses col·laboradores que confien en l'acció de Càritas. Aquests donatius es destinen a les persones que estan patint les conseqüències del conflicte d'Ucraïna, a través dels sistemes de cooperació internacional de l'entitat, garantint una ajuda ràpida, eficient i eficaç sobre el terreny, que permet atendre en les millors condicions les persones més vulnerables.

Davant de les consultes rebudes, Càritas, així com la Coordinadora d'ONG's, recorden que cal evitar les gestions o iniciatives d’escassa efectivitat com les recollides de materials destinades a Ucraïna, que poden posar en perill les persones i que no poden garantir ni traçar les entregues.

Cerca
Historial
imatge fons bottom
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR