bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 26 de maig de 2022

La cançó «M'agrada la vida (tal com és ella)», iniciativa de Càritas a favor de la cohesió

  • M’agrada la vida (tal com és ella) és el títol de la cançó elaborada per 13 persones contractades per Ecosol, que no tenen el català com a llengua d’ús habitual
  • Durant tot el procés de creació han comptat amb l’assessorament del músic i productor Alfredo Moreno  

Amb l’objectiu d’oferir un espai al personal d’inserció contractat per Ecosol, més enllà de l’àmbit laboral, l’empresa d’inserció laboral de Càritas Girona va engegar el projecte ‘El somni d’una cançó’, amb la implicació d’un equip molt divers de 13 persones, que ha participat en tot el procés de creació de la cançó, titulada M’agrada la vida (tal com és ella), que compta també amb un vídeoclip acabat d’estrenar a Youtube. Tot i que l’equip ha rebut l’assessorament i l’acompanyament del guitarrista i productor musical Alfredo Moreno, la lletra ha estat elaborada per les i els participants del projecte.

 

Aquesta iniciativa neix l’octubre de 2021 com un nou projecte d’Ecosol després de detectar la necessitat de realitzar activitats més enllà de la feina i de la rutina del dia a dia de l’empresa d’inserció. En un context postpandèmia, amb voluntat de recuperar la socialització, es va posar en marxa ‘El somni d’una cançó’, una proposta per interrelacionar-se fora de l’entorn laboral i que, de retruc, potenciés la creativitat i enfortís el treball en equip i la cohesió de grup, a més de donar visibilitat a la diversitat, que és característica de l’empresa d’inserció laboral de Càritas Girona.

A partir de sessions periòdiques cada 15 dies va començar el procés que es va dividir per fases. Les primeres trobades van servir perquè el grup es comencés a conèixer i per descobrir els interessos musicals de cadascú, de procedències i influències molt diverses. En aquesta primera fase va ser quan es va consensuar que es volia escriure una cançó alegre, festiva i amb un missatge optimista i enèrgic, valors que també es volen transmetre des d’Ecosol i Càritas. En tot moment l’equip va comptar amb l’assessorament, coordinació i acompanyament de professionals del sector musical i socials, com el guitarrista, compositor i productor musical, Alfredo Moreno, que ha estat l’encarregat de composar la base musical, seguint l’estil de cançó proposada pel grup.

La majoria de les 13 persones que han participat en tot el procés de creació de la cançó són personal del taller de bicicletes i d’El Coro de Sarrià de Ter, i majoritàriament no són catalanoparlants. Tot i això, la majoria del text de M’agrada la vida (tal com és ella) és en català, un fet que ha servit perquè totes aquestes persones hagin pogut practicar l’ús de la llengua durant tot el procés. No obstant això, també hi ha alguna estrofa en castellà i la tornada de la cançó també es diu en berber, amazic, wòlof i francès, que són totes les llengües maternes de les persones que han participat de la creació de la cançó.

L’enregistrament de la peça musical es va dur a terme en grups reduïts als estudis professionals d’Eufònic Estudis, gràcies també a Alfredo Moreno. A més, de l’assessorament musical, les sessions les van coordinar i dinamitzar dues educadores de l’entitat.  Més enllà del resultat final, la cançó, el valor afegit d’aquest projecte ha estat tot el procés que ha estat un viatge de moltes estones de felicitat compartida i de somnis fets realitat. M’agrada la vida (tal com és ella) es pot veure a Youtube de Càritas Girona i també a les xarxes socials de l’entitat i d’Ecosol.

Cerca
Historial
imatge fons bottom