bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

JMJ 2023

Jornada Mundial de la Joventut a Lisboa

JMJ 2023 (Jornada Mundial de la Joventut a Lisboa)

“Maria se n’anà decididament” (Lc, 1,39)

Del 30 juliol al 7 d’agost per a joves de 15-35 anys

 

Què és una JMJ?

 

La Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) és una trobada de joves de tot el món amb el Papa. A més, és un pelegrinatge, una festa de la joventut, una expressió de l’Església universal i un fort moment d’evangelització del món juvenil. Es presenta com una invitació a una generació determinada a construir un món més just i solidari.

Tot i la seva identitat clarament catòlica, és oberta a tothom, tant als més propers a l’Església, com als més distanciats. Pretén proporcionar a tots els participants una experiència d’Església universal, tot fomentant la trobada personal amb Jesucrist.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

La JMJ 2023 a Lisboa

“Maria se n'anà decididament” (Lc 1, 39) és la cita bíblica triada pel papa Francesc com a lema de la Jornada Mundial de la Joventut del 2023, que tindrà lloc a Lisboa, capital de Portugal. El lema ha estat inspirat en l’empenta que va demostrar la nostra Mare del cel. En el missatge, el papa Francesc ens diu: “Estimats joves, somio que a la JMJ torneu a experimentar l’alegria de la trobada amb Déu i amb els germans”.

Les dates de la JMJ seran del 31 de juliol al 6 d'agost, i al llarg d'aquests dies, joves provinents de tot el món s'allotjaran en instal·lacions públiques (gimnasos, escoles, poliesportius…) i parroquials, o en habitatges familiars de Lisboa o els seus entorns.

A banda dels moments de pregària, comunió i esplai, els joves inscrits participen en diverses iniciatives organitzades per l'equip de la JMJ, a diferents indrets de la ciutat que els acull. Destaquen les celebracions (actes centrals) que compten amb la presència del Papa, com la cerimònia d'acollida i obertura, el Via Crucis, la vigília i, el darrer dia, la missa d'enviament.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Programa de la Diòcesi de Girona

 

 • Diumenge 30: Missa d’enviament a la Catedral de Girona i sortida en autobús.
 • Dilluns 31: Trobada de joves de la CEE
 • Dimarts 1 – Diumenge 6: Participació a la JMJ
  • Dimarts 1: Missa d’inici
  • Dimecres 2: Festival de la joventut
  • Dijous 3: Arribada del Papa
  • Divendres 4: Via Creu
  • Dissabte 5: Vigília
  • Diumenge 6: Eucaristia d’enviament
 • Dilluns 7: Activitat de tancament a mig camí + arribada a Girona a la tarda-vespre

 

 

Recursos

Amb la intenció d'anar-nos preparant per a la Jornada Mundial de la Joventut, a continuació posem a la vostra disposició les catequesis, el missatge oficial del Papa, la pregària a la Mare de Déu de la Visitació i els cartells oficials de la nostra delegació.

imatge fons bottom PROVAAAAA