bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 18 de juliol de 2022

Mn. Joan Puig i Mn. Albert Gelis, nous diaques permanents

La Catedral de Girona va acollir, ahir diumenge, 17 de juliol, la cerimònia d’ordenació dels diaques permanents Mn. Joan Puig i Rigau i Mn. Albert Gelis i Torró. Va ser presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas, i concelebrada per una vintena de preveres del nostre bisbat,  encapçalats per l’administrador diocesà, Mn. Lluís Suñer, el president del Capítol, Mn. Jaume Julià, el rector del Seminari, Mn. Jordi Font, membres del Capítol i de les parròquies del Pla de l’Estany i la Garrotxa on serviran els ordenats. Van ser assistits per set diaques permanents.

Servidors de tots, especialment dels pobres

“Els diaques sou servidors perquè sou creients”, va manifestar, en la seva homilia, l’arquebisbe Planellas, el qual va evocar el text evangèlic en què són escollits els set primer diaques, amb dedicació especial als pobres i desvalguts, missió que segueix com a eix central del diaconat. Recordà també que els diaques, des dels seus orígens, sorgeixen de la pròpia comunitat que comparteix una mateixa fe i, per aquest motiu, els diaques fan costat a la gent, especialment dels que més necessiten ajuda i suport. Amb aquest servei, els diaques són testimonis vius de la missió de l’Església. Un testimoniatge que, precisament, la situa en la mateixa societat d’on han sorgit les vocacions per oferir aquest servei.

El símbol que reben els diaques és, de fet, l’Evangeli, que respon al que es proclama en la pregària d’ordenació: “Senyor, sóc aquí” .

Cerimònia d’ordenació

En finalitzar l’homilia s’inicià la litúrgia de l’ordenació. Els candidats, davant del prelat, van respondre a les qüestions sobre el seu compromís. Prostrats a terra, seguien la recitació dels salms i les invocacions dels sants i santes. Amb la imposició de les mans i la benedicció episcopal, els companys diaques els van revestir amb les respectives dalmàtiques.

En nom dels dos ordenats, Mn. Joan Puig va adreçar als presents unes paraules d’agraïment, que van ser acollides amb aplaudiments dels fidels. A la sortida del presbiteri, els nous diaques i l’arquebisbe de Tarragona, van saludar als presents.

Podeu veure un recull d'imatges a la galeria fotogràfica

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA