bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 12 de setembre de 2022

Celebracions arreu de la diòcesi amb motiu de la Nativitat de Maria

“Alegrem-nos tots en el Senyor en celebrar la festa de santa Maria verge; també els àngels s’alegren de la seva solemnitat i en donen lloança al nostre Déu”. Amb aquesta pregària s’obrien, el dijous 8 de setembre, les celebracions de la solemnitat del naixement de Maria, que en el nostre bisbat es va viure intensament en diferents indrets de la geografia.

L’arquebisbe Joan Planellas a Canet

Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i primat, va presidir la missa del vespre al santuari de la Mare de Déu de la Misericòrdia de Canet de Mar (a la imatge), amb la qual es culminaven les celebracions de la novena. Durant el dia ja s’havien oficiat les eucaristies de la festivitat i la Major a les 12 del migdia. Els actes van seguir, de fet, el diumenge dia 11, amb el Vot de Vila de la comarca del Maresme. L’alcaldessa de la població va fer l'ofrena d’un llantió, com a símbol d’agraïment pel beneficis que Canet ha rebut de la Mare de Déu de. Durant tota la jornada van ser nombrosos els fidels d’arreu de la comarca que van visitar el santuari i aplegar-se en pregària i celebració.

El degà de la Facultat de Teologia en la celebració del Tura

El Dr. Joan Torra, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, va presidir la Missa Solemne del santuari de la Mare de Déu del Tura, patrona d’Olot. “Déu sempre truca. Sempre truca a la porta -sovint tancada- de la persona humana”, va assenyalar en la seva homilia. I afegia: "Ho fa amb paciència respectuosa i esperant resposta per nostra. No imposa el seu poder per entrar sense trucar. Així ho va fer en trucar a a la porta del cor de Maria en demanar-li: vol ser la Mare del meu Fill? També a la porta de Josep, el promès de Maria i al d’Elisabet. I Déu va trucar a la porta d’Olot ja des del segle XII. En aquest advocació del Tura". 

La celebració tradicional en el claustre de la Catedral

La Mare de Déu de Gràcia i Bell-Ull, té el seu singular santuari en el claustre de la seu. A les set de la tarda va tenir lloc la celebració en aquest bonic espai, que va ser presidida per Mn. Jaume Julià. L’acompanyament musical va anar a càrrec de la Capella catedralícia dirigida pel canonge Frederic Pujol.
La celebració es va cloure, com es tradició, amb la processó de celebrants i fidels, enguany nombrosos, fins a l’altar de la Mare de Déu de Gràcia i Bell-Ull on, després del cant de la Salve, es va procedir a la benedicció de les herbes aromàtiques que es reparteixen entre els presents.

Cerca
Historial
imatge fons bottom