bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 26 de setembre de 2022

Homenatge a la trajectòria pastoral de Mn. Florentí Luís

El diumenge 18 de setembre, l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de Bàscara va ser l’escenari de l’acte d’homenatge a Mn. Florentí Luís. Les parròquies d’Arenys d’Empordà, Bàscara, Calabuig, Garrigàs i Palau de Sta. Eulàlia van agrair, de manera conjunta, els 25 anys de servei al capdavant de les parròquies. Amb una església plena de gom a gom, Mn. Manel Masvidal, l’actual rector de Bàscara, va oficiar la missa, concelebrada per  Mn. Florentí Luís i  Mn. Josep M. Clavaguera, i amb l’acompanyament musical de la Coral Parroquial de Bàscara.

Un dels moments més bonics va ser durant l’ofertori quan una de les darreres nenes que havia fet la comunió amb ell li va fer entrega d’un ram de flors. Un cop acabada l’eucaristia es llegiren uns textos d’agraïment de part del Bisbat de Girona, de la Residència sacerdotal Bisbe Sivilla, i de les cinc parròquies. Seguidament, les cinc parròquies, l’Ajuntament de Bàscara, les diferents entitats del poble (Associació El Pessebre, FC Bàscara i l’Associació Llar del Pensionista de Bàscara) i el Sr. Ministral, autor del retaule del Crist del Fluvià, van fer entrega de diversos presents.

L’acte més emotiu tingué lloc quan l’Ajuntament de Bàscara i la Llar del Pensionista, de la qual ell n’era un membre molt actiu, van projectar un vídeo que recollia el mapa sonor de Bàscara i Calabuig: realitats acústiques de carrers, places i parcs que van formar part del dia a dia de la vida de Mn. Florentí durant aquests 25 anys, acompanyades d’imatges dels racons més bonics d'aquests pobles i les entrevistes de 25 persones que, des de la individualitat de cadascú, van construir una veu com a poble. Una microhistòria.

Un cop fora de l’església, es va celebrar un aperitiu on tots els feligresos van tenir l’oportunitat de saludar i conversar amb un mossèn Florentí visiblement emocionat i agraït. La festa d’homenatge, molt participativa i esperada per a tothom, es va cloure amb un dinar de germanor.

Accés a la galeria d'imatges

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA