bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 13 de març de 2023

Celebració del desè aniversari de l’elecció del papa Francesc

Avui, 13 de març, fa deu anys de l'elecció, després de 25 hores de sessions del conclau, del primer Papa "vingut de la fi del món", el cardenal Bergoglio, fins aleshores arquebisbe de Buenos Aires, el primer procedent del continent americà, el primer jesuïta i el primer que escolliria el nom de Francesc per al seu pontificat. La seva salutació inicial als fidels es va cloure senzillament: "Bona nit i que descansin".
Austeritat i senzillesa han definit la seva persona: renunciant al tron, a la residència pontifícia, als vehicles imponents, fins a determinats elements del vestuari personal. "No t'oblidis dels pobres" li va recomanar un dels cardenals electors també de l'Amèrica Llatina. I el Papa d'aquell continent ha complert. Els seus viatges apostòlics s'han centrat en les perifèries, ha intensificat el diàleg ecumènic i interreligiós. Ha acollit personalment emigrants, com ho van ser els seus pares, desplaçats per les guerres i fugitius de la fam. Els seus "hospitals de campanya", s'han fet realitat.
Tres altres centralitats del seu magisteri: els pobres. Ha instituït una Jornada Mundial que els hi és dedicada, l'ecologia i la pau. Però, possiblement la seva millor encíclica és el seu estil de vida.
L'Església que és a Girona, ja des de les celebracions dominicals d'ahir i, també avui, ha pregat i prega especialment en acció de gràcies pel successor de Pere i per la seva salut, tot recordant un recent comentari del Papa argentí: "L'Església es governa amb el cap no pas amb el genoll".

 

Cerca
Historial
imatge fons bottom