bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 29 de setembre de 2010

L’Estat inverteix 430.000 euros en un nou vitrall a la catedral de Girona

L’Estat inverteix 430.000 euros en un nou vitrall a la catedral de Girona
L’Estat inverteix 430.000 euros en un nou vitrall a la catedral de Girona
El Ministeri de Cultura ha adjudicat per 430.000 euros a l’empresa aragonesa Damarin, S.L. els treballs d’obertura i col·locació del vitrall correrponent a un dels finestrals gòtics de la façana nord de la catedral gironina, finestral que sempre havia restat tapiat i que es recuperararà en el proper mig any, termini que disposa l’empresa adjudicatària per portar a terme els seu treball.
Aquesta obra, forma part del Pla Catedrals endegat pel Ministeri de Cultura i que també ha permès restaurar el campanar i les façanes principal i nord de la seu, amb una inversió que supera ja el dos milions d’euros. Per anunciar aquesta nova realització va ser a Girona el subdirector de l’Institut del Patrimoni Cultura d’Espanya, Alfonso Cosme Muñoz, a qui van acompanyar el bisbe Mons. Francesc Pardo, el sots delegat del Govern Central, Francesc Francisco Busquets i el president del Capítol Catedral, Mn. Jaume Julià (com es pot veure a la fotografia).
Cal recordar que el dibuix del vitrall el va realitzar i donar a la catedral l’artista irlandès, amb estudi a Barcelona, Sean Scully i, per tant serà la primera gran aportació creativa del segle XXI que s’incorpora a una catedral que té les arrels en el romànic.
Per part de l’equip responsable del Pla Director de la Catedral, van explicar les característiques d’aquests nous treballs, els arquitectes Joan Maria Viader, Josep Pla i de Solà-Morales i Montserrat Nogués.
Les majors dificultats les presenten les grans dimensions del vitrall, 13 x 2,8 metres, la seva alçada i també la situació cara nord, on rep els efectes de la tramuntana i de les glaçades. També van informar que possiblement la realització dels vidres del vitrall es farà Girona.
Cerca
Historial
imatge fons bottom