bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 14 de gener de 2011

Premis Sant Fèlix

Premis Sant Fèlix
Premis Sant Fèlix
El XV Premis Sant Fèlix per a Càritas Garrotxa i l’entitat Amics de l’Alta Garrotxa

El Jurat dels Premis Sant Fèlix, que presideix Mn. Lluís Suñer, Vicari General, i que enguany arriben a la seva quinzena edició, ha concedit els corresponents a l’any 2010 a Càritas Garrotxa i a l’entitat Amics de l’Alta Garrotxa. Aquests guardons els convoca i concedeix la Delegació episcopal de Mitjans de Comunicació Social a l’entorn de la festa de sant Francesc de Sales, patró dels periodistes, per reconèixer la trajectòria de servei i activitat social, educativa, de comunicació i de formació que porten a terme persones i entitats en l’àmbit territorial de la diòcesi, ja siguin estrictament d’Església o de la societat civil.

L’acte de lliurament serà presidit pel nostre bisbe Francesc i es farà al Casal Marià d’Olot el dilluns 24 de gener, festa patronal dels periodistes, a les vuit del vespre.


Càritas Garrotxa: servei d’acollida i diversos programes

Càritas Garrotxa aplega i coordina els serveis i les accions de desenvolupament de la persona i promoció de la justícia social corresponents a les parròquies de l’arxiprestat de l’Alt Fluvià, que coincideix pràcticament amb la comarca d’Olot. Amb aquesta iniciativa s’optimitzen els recursos i les accions, la més recent una recollida d’aliments i productes bàsics arreu de la comarca, que en una setmana va aportar dotze tones dels esmentats productes que s’estan repartint a mesura que cal.

A més del servei d’acollida Càritas Garrotxa està treballant durant aquest curs 2010/11 en tres tipus de programes: de formació, que inclou dos serveis i té l’objectiu de facilitar una formació bàsica a persones que tenen dificultat per accedir a la formació reglada; sociolaborals, amb tres serveis, adreçats a persones en recerca de feina; i d’acompanyament i assessorament, constituït per vuit serveis, entre els quals hi ha el recentment inaugurat Centre de Distribució d’Aliments.

Trenta cinc anys de bona feina dels Amics de l’Alta Garrotxa

L’any 1976, per iniciativa del malaguanyat promotor cultural, empresari i polític Ramon Sala i Canadell, traspassat l’estiu de 2008, es constituïa l’entitat Amics de l’Alta Garrotxa, per a la defensa, recuperació i conservació del patrimoni arquitectònic (mig centenar d’esglésies romàniques), cultural i natural d’aquesta part de la comarca olotina víctima d’un despoblament quasi total amb l’amenaça de pèrdua definitiva de tots aquests elements.

Tot un seguit d’activitats, com ara camps de treball amb gran participació de voluntaris, publicacions, propostes administratives per la salvaguarda de la natura, i altres, han permès, fins a aquest moment, la millora d’una dotzena d’esglésies, algunes de les quals són fites del romànic i altres estan íntimament unides a les tradicions de la més fonda religiositat popular.

Els premis Sant Fèlix es concreten en una escultura de l’artista gironí Josep Perpiñà i Citoler, que estilitza el campanar de la Parròquia Major de Sant Feliu de Girona, primer referent cristià a l’actual diòcesi.
Cerca
Historial
imatge fons bottom