bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 09 de maig de 2011

Mn Esteve Puig, nomenat acadèmic del Perú

Mn Esteve Puig, nomenat acadèmic del Perú
Mn Esteve Puig, nomenat acadèmic del Perú
El prevere diocesà Mn. Esteve Puig i Tarrats ha estat nomenat Membre de l’Acadèmia Nacional d’Història del Perú. Mn. Puig és nascut a Banyoles el 1932. Ordenat prevere el 1955, ingressà a l’Obra de Cooperació amb Hispanoamèrica el 1959, i des d’aleshores resideix al Perú, on ha tingut diferents responsabilitats pastorals i docents, i ha exercit com a periodista. Durant més de 10 anys ha estat Vice Gran Canceller de la Universitat Catòlica de Santo Toribio de Mogrovejo. Ha rebut diverses distincions.
El passat dia 16 de març Mn. Puig va rebre el corresponent Diploma a Chiclayo, en un acte presidit pel Gran Canceller de la Universitat Catòlica de Santo Toribio de Mogrovejo, amb presència també del Rector de dita Universitat, el Secretari de l’esmentada Acadèmia Nacional i altres autoritats i professors. L’elecció de Mn. Puig és un reconeixement a les seves valuoses aportacions al coneixement i a l’ensenyament de la història regional del Perú, especialment la referida a Piura.
D’entre les seves publicacions destaquen: Breve Diccionario Folclórico Piurano, Apreciaciones en torno al folclor lambayecano, la Vida de Santo Toribio de Mogrovejo i La Aurora de América.

Cerca
Historial
imatge fons bottom