bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 18 de gener de 2013

Pregària de unitat entre cristians a Girona

Pregària de unitat entre cristians a Girona
Pregària de unitat entre cristians a Girona
La Delegació episcopal d’Ecumenisme va promoure ahir dijous 17 de gener, al capvespre, una pregària de unitat entre els cristians de Girona, que es va celebrar a l’església de Santa Susanna del Mercadal.

Després d’unes paraules de benvinguda del rector de la parròquia Mn. Pere Domènech i del Delegat d’Ecumenisme, Mn. Joan Solés, va prendre la paraula Mn. Joan Busquets, exdegà de la Facultat de Teologia de Catalunya, per fer un breu recorregut pel moviment ecumènic, encetat fa justament un segle per iniciativa dels missioners anglicans i que es concretaria en una trobada a Edimburg (Escòcia).

Seguidament una petita coral ortodoxa entonà l’himne vespral a Jesucrist, “Llum del Món” mentre els fidels mantenien enceses les seves espelmes. Es continuà amb tres lectures bíbliques: un fragment de la Carta de sant Pau als cristians d’Efes, a càrrec d’un ministre ortodox, una altra del profeta Malaquies, feta per una fidel protestant i la lectura de les Benaurances, de l’evangeli de Mateu, a càrrec d’un ministre romanès. Després de cada lectura es feia un breu temps de silenci.

Tots els presents entonaren el cant “Jo crec en vós”, per continuar amb sis intencions de pregària centrades en l’ecumenisme i, novament tots plegats, llegiren el Parenostre en versió ecumènica. El cant final fou: “Un sol Senyor, una sola fe, un sol baptisme, un sol Déu i Pare!”.
Cerca
Historial
imatge fons bottom