bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 17 de novembre de 2015

Més de 350 catequistes a les Jornades Interdiocesanes de Formació

Més de 350 catequistes a les Jornades Interdiocesanes de Formació
Més de 350 catequistes a les Jornades Interdiocesanes de Formació
Des del divendres 13 fins al diumenge 15 de novembre de 2015, més de 350 catequistes de les diòcesis de Catalunya i les Illes Balears han participat a les VIII Jornades Interdiocesanes de Formació per a Catequistes que s’han celebrat a la ciutat de Tortosa i que han estat organitzades pel Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears (SIC).

Les jornades se celebraren al Seminari Diocesà i foren inaugurades el divendres en un acte presidit pel Bisbe de Tortosa, Mons. Enric Benavent i Vidal. També hi eren presents l’alcalde de la ciutat, Sr. Ferran Bel i Accensi, i el director del SIC, Mn. Joan M. Amich i Raurich.

Ajudar el fer el salt cap al Misteri ha estat el lema d’aquest encontre formatiu. En la seva encíclica Laudato Si’, el papa Francesc afirma que «l’educació ambiental ha anat ampliant els seus objectius i ara tendeix a recuperar els distints nivells de l’equilibri ecològic: l’intern amb un mateix, el solidari amb els altres, el natural amb tots els éssers vius, l’espiritual amb Déu. L’educació ambiental hauria de disposar-nos a fer aquest salt cap al Misteri, des d’on una ètica ecològica adquireix el seu sentit més pregon.» (LS 210). Diumenge, a la parròquia de la Mare de Déu dels Dolors, Mn. Víctor Cardona, professor de Teologia Moral, desenvolupà àmpliament aquesta idea en la ponència conjunta que adreçà als assistents.

Durant el dissabte els catequistes participaren en un dels tretze cursos on prèviament s’havien inscrit. Cada una de les temàtiques comptà amb sis hores de treball teòric i pràctic per enfortir la labor catequètica que es fa a les nostres diòcesis, atenent els diversos nivells dels seus destinataris: infants, adolescents, joves i adults. Les celebracions i la pregària de la Litúrgia de les Hores marcaren el ritme de la convivència i la formació espiritual dels participants.

Mons. Sebastià Taltavull i Anglada, Bisbe auxiliar de Barcelona i President del SIC, va cloure les jornades en presidir una solemne celebració de l’Eucaristia a la Catedral de Santa Maria de Tortosa. En la seva homilia animà als catequistes a aprofundir en la seva condició de deixebles del Senyor per a poder ser testimonis vius de l’Evangeli amb els infants, adolescents, joves i adults que participen en la catequesi de les nostres comunitats.

Cada any el Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears (SIC) organitza diversos espais de formació destinats a catequistes, responsables de la catequesi, preveres i diaques o agents pastorals del Catecumenat, complint així una de les principals funcions que la Conferència Episcopal Tarraconense li ha encomanat.
Cerca
Historial
imatge fons bottom