bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 31 de desembre de 2015

Joves de la diòcesi de Girona participen en la Trobada Europea de Taizé a València

Joves de la diòcesi de Girona participen en la Trobada Europea de Taizé a València
Joves de la diòcesi de Girona participen en la Trobada Europea de Taizé a València
Un grup de joves procedents d’arreu de la diòcesi de Girona, acompanyats de representants de la delegació episcopal de Joves del Bisbat de Girona i del seu delegat, Mn. Jordi Callejón, han participat del 29 al 31 de desembre en la Trobada Europea de Taizé, que enguany s’ha celebrat a la ciutat de València.

Més de 15.000 joves cristians vinguts d’arreu d’Europa s’han acollit aquests dies a la capital de la Comunitat Valenciana per a participar en la trobada, així com també s’hi han desplaçat diversos germans de la comunitat ecumènica de Taizé (França). Parròquies, escoles i famílies valencianes han obert les seves portes per a acollir els milers de joves de diverses procedències i confessions religioses, acomplint d’aquesta manera el compromís amb una de les catorze obres de misericòrdia: acollir el foraster.

L’esperit de Taizé s’ha fet palès al llarg de la trobada, que s’ha estructurat entorn a tres pregàries comunitàries diàries dirigides pels germans de Taizé, així com tallers i grups de reflexió. A més, s'ha celebrat també una trobada de catalans, on més d'un centenar de joves procedents de les diverses diòcesis catalanes -acompanyats pels respectius delegats de Pastoral amb Joves- s'han reunit a l'Escola Sagrat Cor de València per a compartir la seva experiència en la trobada i reflexionar sobre les qüestions proposades pels germans al llarg de les pregàries.

Tanmateix, el prior de la comunitat ecumènica de Taizé, el germà Alois, ha anunciat la ciutat amfitriona de la propera edició de la Trobada Europea de Taizé. Es tracta de la ciutat de Riga, capital de Letònia, que acollirà la trobada del 28 de desembre de 2016 a l’1 de gener de 2017. A part de València, la Trobada Europea de Taizé s’ha celebrat també a capitals europees com Barcelona, París, Roma, Londres, Brussel·les, Budapest o Varsòvia.
Cerca
Historial
imatge fons bottom