bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 31 de març de 2016

Un de cada tres alumnes escolaritzats a la diòcesi de Girona cursa l’assignatura de Religió

Un de cada tres alumnes escolaritzats a la diòcesi de Girona cursa l’assignatura de Religió
Un de cada tres alumnes escolaritzats a la diòcesi de Girona cursa l’assignatura de Religió
En dades presentades avui en roda de premsa, el Bisbat de Girona ha notificat que en l’àmbit geogràfic de la diòcesi de Girona, un total de 35.032 alumnes han cursat l’assignatura de Religió catòlica durant el curs 2015-2016. Aquesta xifra equival al 33,09% de l’alumnat escolaritzat en el conjunt de la diòcesi i inclou totes les etapes, des d’Educació Infantil fins a Batxillerat.

El període escolar amb un major índex d’alumnes inscrits en l’assignatura de Religió es concentra en l’etapa d’Educació Primària. Enguany un total de 19.892 alumnes han cursat aquesta matèria, xifra que representa un 42,2% de l’alumnat matriculat en aquesta etapa escolar. El segon període amb una major presència d’alumnes inscrits en la matèria de Religió Catòlica és en l’Educació Secundària Obligatòria (ESO), on durant aquest curs 2015-2016 l’han cursat un total de 9.844 estudiants, xifra que equival al 34,58%.

En els darrers quatre anys –des del curs 2012/13- el nombre d’alumnes que han cursat l’assignatura de Religió en centres públics ha experimentat una davallada del 2,2%, el que ha significat passar del 20,03% al 17,83% d’inscrits. En aquest sentit, la ràtio d’alumnes que cursen l’assignatura de Religió en centres públics és d'1 de cada 5.

Pel que fa al nombre de docents de Religió en centres públics, la diòcesi de Girona compta amb 105 professors de Religió en les etapes d’Educació Infantil i Educació Primària, i 71 en l’Educació Secundària, que comprèn les etapes d’ESO i Batxillerat. En xifres totals, hi ha 176 docents de Religió que exerceixen en el conjunt de centres públics de la diòcesi de Girona.

En el document adjunt podreu descarregar un dossier amb les dades ampliades.
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA