bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 28 de setembre de 2018

Reunió dels bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense a Barcelona

Reunió dels bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense a Barcelona
Reunió dels bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense a Barcelona
Els dies 25 i 26 de setembre va tenir lloc la reunió n. 228 de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), a l’edifici del Seminari Conciliar de Barcelona. La reunió va ser presidida per Mons. Jaume Pujol Balcells, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat, i hi van assistir tots els seus membres, entre els quals el bisbe Francesc Pardo.

Al matí del dia 26, els bisbes van participar en la inauguració del curs 2018-2019 de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) que va presidir el Gran Canceller, cardenal Joan Josep Omella. La lliçó inaugural d’enguany va anar a càrrec del professor de la Facultat de Teologia, Dr. Xavier Morlans, i portava per títol «Escletxes en el jo impermeable a Déu».

Els bisbes van rebre la visita del P. Enric Puig, secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, que va presentar un ampli informe de la situació de l’ensenyament a casa nostra durant el curs passat, així com també el moment que està vivint l’escola cristiana. Va informar així mateix de les mesures i les actuacions que es preveuen per al curs que acaba de començar, tant en l’àmbit d’innovació pedagògica de les escoles com també en la seva dimensió evangelitzadora.

Els bisbes van tractar també diverses qüestions relatives a la pastoral penitenciària i es van felicitar de la celebració del 8è centenari de la fundació de l’Orde de la Mercè a la ciutat de Barcelona, que avui s’estén arreu del món i es fa expressió, com diu el papa Francesc, «d’una història d’amor que s’arrela en el passat però que sobretot s’encarna en el present i s’obre al futur».

Els bisbes van estudiar diversos temes relatius a la catequesi, la formació permanent dels preveres i la litúrgia. Així, van demanar a la Santa Seu que a Catalunya es pugui celebrar la memòria litúrgica del papa Pau VI, que serà canonitzat el proper 14 d’octubre, durant la celebració del Sínode dels Bisbes sobre «Els joves, la fe i el discerniment vocacional» en el que hi participarà com a pare sinodal el cardenal Joan Josep Omella.

Finalment, van nomenar nou coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ) Mn. Josep Mateu Guarro, prevere de l’arquebisbat de Tarragona.
Cerca
Historial
imatge fons bottom