bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 01 d'octubre de 2019

Avui, 1 d'octubre, comença el Mes Missioner Extraordinari

Amb motiu dels 100 anys de la Carta Apostòlica Maximum Illud del papa Benet XV, el papa Francesc ha convocat per aquest octubre el Mes Missioner Extraordinari sota el lema «Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió en el món». Amb aquest esdeveniment, impulsat per les Obres Missionals Pontifícies, es vol despertar la consciència de la missio ad gentes i reprendre amb nou impuls la responsabilitat de tots els batejats de proclamar l’Evangeli. La convocatòria arrenca avui dimarts, 1 d’octubre, festivitat de santa Teresa de l’Infant Jesús, patrona de les missions.

Per viure aquest esdeveniment amb més intensitat, el papa ha indicat quatre dimensions a tenir presents:

  • 1) La trobada personal amb Jesucrist viu en la seva Església: Eucaristia, Paraula de Déu, pregària personal i comunitària.
  • 2) El testimoni: els sants, els màrtirs de la missió i els confessors de la fe, expressió de les Esglésies disperses arreu del món.
  • 3) Formació missionera: Escriptura, catequesi, espiritualitat i teologia.
  • 4) Caritat missionera.

A la Diòcesi de Girona, la Delegació episcopal de Missions proposa el següent programa:

  • Dimarts, 1 d’octubre (19 h): Missa d’inici del Mes Missioner Extraordinari. Presidirà el bisbe Francesc. Al convent de les Carmelites Descalces de Girona (Avinguda Montilivi, 27).
  • Dimecres, 9 d’octubre (19 h): Jornada missionera al Casal Bisbe Cartañà. Inclourà: Conferència sobre la Carta Apostòlica Maximum Illud i el que significa per a l’Església avui. A càrrec de Mn. Josep Casellas. A continuació, presentació del testimoni martirial del P. Joaquim Vallmajó, missioner assassinat a l’Àfrica ara fa 25 anys. A càrrec del P. Josep Frigola, pare blanc.
  • Dissabte, 19 d’octubre (tot el dia): Tren Missioner a Montserrat.
  • Diumenge, 20 d'octubre: Jornada del DOMUND

Per tal de promocionar el Mes Missioner Extraordinari, des de les Obres Missionals Pontifícies es va realitzar el videoclip "Cadena de Bondades", interpretat per Grilex i Not From This World, dues conegudes formacions artístiques del món raper urbà:

Més informació sobre el Mes Missioner Extraordinari:
www.omp.es/mes-misionero-extraordinariowww.october2019.va

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA