bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 28 de gener de 2020

Temps d’Església entrevista el Bisbe emèrit de Girona Carles Soler

L’espai audiovisual del Bisbat de Girona, Temps d’Església, ha entrevistat aquesta setmana el Bisbe emèrit de Girona Carles Soler i Perdigó (Barcelona, 1932), amb motiu dels 25 anys del Concili Provincial Tarraconense, del qual en va ser el secretari general. Segons Soler, aquest va ser “l'esdeveniment més important i transcendent de l'Església catalana del segle XX" i recorda que aquells dies els van viure “amb una forta esperança i il·lusió”. “Vam tornar a respirar a fons aquell aire fresc del papa Joan", remarca.

També destaca que “el concili va aportar una mirada nova de l'Església cap a la realitat de la nostra societat; amb simpatia i amb ganes de comprendre-la, d'entendre-la i servir-la” i assenyala que “un dels reptes d'avui és enfervorir aquest nou estil que va sorgir del concili, donar-li una mica més d'empenta". "Cal sortir i aixecar-se de la poltrona, posar-se en camí. Anar a la perifèria i ser-hi de veritat fins arribar a fer “pudor” d'ovella", reivindica el bisbe Soler, que lamenta que “un dels problemes actuals és que ens hem mundanitzat massa i l'Evangeli contradiu el món”. “Cal tornar a l'Evangeli i voler-lo encarnar en les nostres vides", demana.

D’altra banda, durant l’entrevista també repassa breument la seva etapa al capdavant de la Diòcesi de Girona. “En guardo un record entranyable”, assegura, alhora que valora molt positivament el clergat gironí: “és generós i disponible”. Finalment, afirma que actualment viu “amb molta pau com a bisbe emèrit” i que procura “ser útil i fer els serveis que em demanen". 

Temps d’Església s’emet per Banyoles Televisió, Canal 10 Empordà, Olot Televisió, Televisió Costa Brava i Televisió de Girona. Podeu veure l’entrevista completa al següent enllaç o a continuació. També la podreu escoltar properament al programa radiofònic diocesà Església Viva.

 

Cerca
Historial
imatge fons bottom