bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 05 de febrer de 2020

Aquest diumenge, 9 de febrer, Jornada de Mans Unides

Aquest proper diumenge, 9 de febrer, tindrà lloc la col·lecta amb motiu de la Jornada de Mans Unides, l’ONG de l’Església que treballa per eradicar la fam en el món. Ho fa, com cada any, mitjançant una sèrie de projectes de desenvolupament en països del Tercer Món que permetin superar aquesta fam no només d’aliment, sinó també d’altres necessitats. El lema d’aquesta edició de la campanya és «Qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu». 

La Diòcesi de Girona assumeix enguany cinc projectes, que en total sumen 172.487 €: 

  • Reforç de les estructures educatives de primària en zona rural, a Fada N’Gourna (Burkina Faso). Pressupost: 38.772 €. Responsable local: Sœur Maria Mallo, de les Gnes. de Sant Josep de Cluny. Finançat pels arxiprestats de Farners-Montseny, Selva i Ter Brugent. 
  • Promoció de la comercialització de productes agrícoles processats, a Kobayat (Líban). Pressuspost: 41.956 €. Responsable local: Mn. George Ghaziri, de la Cooperativa Agrícola de Kibayat. Finançat pels arxiprestats de la Tordera, Maresme i els Àngels-Llémena. 
  • Millora de la seguretat de l’Institut Agrícola de Milevane, a Quilemane (Moçambic). Pressupost: 25.000 €. Responsable local: Gna. Mª del Rocío Calabor del Río, de les Gnes. de l’Amor de Déu. Finançat pels arxiprestats del Montgrí-la Bisbal i Costa Brava Centre. 
  • Formació especialitzada per a professors de FP de Nacala, a Anchilo (Moçambic). Pressupost: 21.421 €. Responsable local: G. Giovanni Luigi Quaranta, dels Missioners Combonians. Finançat pels arxiprestats de l’Alt Fluvià i Banyoles. 
  • Millora del diagnòstic clínic de l’hospital rural de Bebedjia (Txad). Pressupost: 45.338 €. Responsable local: Gna. Pilar Justo, de les Missioneres Combonianes-Hospital St. Joseph. Finançat pels arxiprestats de Girona-Salt, Alt Empordà Interior i Alt Empordà Marina. 

Vídeo de la campanya d'enguany:

Trobareu més informació de la campanya i dels projectes a www.mansunides.cat 

Cerca
Historial
imatge fons bottom