bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 11 de febrer de 2020

El bisbe Francesc, entrevistat a Vatican News amb motiu de la Jornada Mundial del Malalt

Amb motiu de la Jornada Mundial del Malalt, que se celebra avui dimarts, 11 de febrer, festivitat de la Mare de Déu de Lourdes, Vatican News –el portal de notícies de la Santa Seu- ha entrevistat el Bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, com a responsable del Departament de Pastoral de la Salut de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE).

"Jesús mira la persona ferida, la humanitat ferida, per això hem de tenir ulls que veuen, que s'adonen, que miren profundament, que no són indiferents, que abracen cada persona en la seva condició de salut, sense descartar ningú, per experimentar la tendresa", afirma el bisbe durant l’entrevista. També remarca la importància de la formació i l’actitud dels agents de pastoral, així com les condicions institucionals dels centres de salut “per tal que facilitin aquesta actitud d’atenció als malalts i a les seves famílies”. D’altra banda, durant l’entrevista assenyala que “el gran problema de la malaltia s’expressa en la soledat” i, en aquest sentit, indica que “d’aquí sorgeix la invitació a deixar-se portar a Jesucrist, i en això l’agent de pastoral expressa i actualitza el que feia Jesús”.

Finalment, el bisbe es refereix a la temptació actual d’optar per una solució fàcil davant el sofriment i la malaltia, com és el camí de l’eutanàsia o el suïcidi assistit. “Per a nosaltres, el que és important és la vida; per tant, és ajudar a viure en tota situació, en plenitud de forces però també en la fragilitat i en la màxima fragilitat”, afirma. En aquest darrer cas, el bisbe explica que “l’Església es proposa ajudar a viure en aquesta situació, però comunicant vida, comunicant qualitat de vida, no eliminant, no amb l’eutanàsia”, i destaca que “l’alternativa per a nosaltres és l’atenció pal·liativa, les cures pal·liatives que engloben el tractament mèdic, el tractament espiritual, portant la pau, administrant els sagraments si es desitja, és a dir, que es puguin viure els darrers moments amb lucidesa i ajudant a morir amb dignitat”.

- Podeu escoltar l’entrevista al següent enllaç.
- També podeu llegir la notícia publicada al portal Vatican News, aquí.

Cerca
Historial
imatge fons bottom